Externe links

Lars Grahn blog
NetAvisen (norsk)
SchackSnack
Foelg partierne live paa din android smartphone: Live Chess App

Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Enkeltværelse:
Inkl. morgenbuffet: 640 kr.
Inkl. fuldpension: 970 kr.

2 sengs værelse:
Inkl. morgenbuffet: 820 kr.
Inkl. fuldpension: 1460 kr.

Måltidsbilletter kan købes til 175 kr./stk.

Gå til online booking her

Runderapport 6. runde

31-07-2013 22:05

 I dagens runde så vi nogle hurtige remisser hvilket involverede de bedste danskere. I 3 af remiserne var danskerne klart underratede, GM Sune mod GM Edouard, IM Glud mod GM Grandelius og IM Mikkelsen mod GM Halkias. Særligt sidste parti var meget spændende trods de kun 13 træk, og efterfølgende viste Nikolaj os nogle meget interessante varianter i kommentatorlokalet.

GM Schandorff overraskede ved at spille siciliansk med sort mod IM Tari. Det blev hurtigt et slutspil hvor Stormesteren ofrede en kvalitet for at slå den hvide stilling i stykker og få aktivt spil. Det så meget lovende ud, men den unge nordmand forsvarede sig præcist og remis ved trækgentagelse.


Tari - Schandorff blev remis

I toppen var der sikre sejre til Cheparinov og Negi, og disse 2 Stormestre mødes i morgen i et direkte opgør, - og jeg tipper at en eventuel vinder af det opgør også bliver vinder af turneringen. Særligt Cheparinovs sejr over GM Melkumyan var lige til lærebogen, - hold kæft hvor var det posi-tæsk!
 
GM Brunello vandt over FM Jacob Carstensen i et opgør hvor vi mente at danskeren kom fint fra åbningen. Vi kunne ikke lide 18,-bxa4. I stedet 18,-Ta-b8 med uklar stilling.
 
FM Jakob Aabling-Thomsen spillede længe meget fint mod Erenburg, og i overgangen til slutspillet stod Jakob ikke dårligere. Vi kommer ind efter 24.Se2, 
 

 
… og amerikaneren er allerede ved at være i tidnød. Jeg tror at Jakob her tog nogle forkerte valg, 24,-Sd4? var vel ikke nødvendigt, hvorfor bytte den elendige Springer af på e2. I stedet det simple 24,-Tcd8 og dobling af Tårnene i d linien, sort kan umuligt stå ringere! Også 29,-b5 var under mistanke, hvorfor give hvid a-linien? Det er ikke noget jeg har tjekket, - det er bare uklare fornemmelser. Det var et meget ærgerligt og helt unødvendigt nederlag.
 

Erenburg - Aabling-Thomsen
 
FM Ochsner tabte desværre til franskmanden GM Maze og så var der en interessant remis i Stormesteropgøret mellem Smerdon og Timman.
 
IM Mads Andersen ”tabte” desværre ½ point mod schweizeren Friedrich der lokkede ham ind i en tvungen remisvariant ved evigskak. Mads er dog stadig med fremme og med en god slutspurt er der vel stadig chance for et topresultat.
 
Lidt længere tilbage kom GM Allan Stig tilbage i ræset med sejr mod Joachim Nielsen, og der var også sejre til IM Simon Bekker-Jensen, GM Kristiansen og IM Svane.
 
Unge Kristian Stuvik Holm lavede endnu et bemærkelsesværdigt resultat med remis mod IM Silas Lund.
 

Program


Poltiken Cup 2013

Online betaling

Betal indskuddet online

Betaling

SponsorerDHTML Menu By Milonic JavaScript