Externe links

Lars Grahn blog
NetAvisen (norsk)
SchackSnack
Foelg partierne live paa din android smartphone: Live Chess App

Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Enkeltværelse:
Inkl. morgenbuffet: 640 kr.
Inkl. fuldpension: 970 kr.

2 sengs værelse:
Inkl. morgenbuffet: 820 kr.
Inkl. fuldpension: 1460 kr.

Måltidsbilletter kan købes til 175 kr./stk.

Gå til online booking her

Runderapport 5. runde

30-07-2013 19:29

5 runde af Politiken Cup blev endnu en fantastisk kamprunde med det ene parti flottere end det andet.

I toppen vandt den højest seedede bulgarer Cheparinov med sort over franskmanden Maze. Der blev hurtigt byttet Dronninger og sort vandt en bonde, stillede officererne helt optimalt og vandt sikkert. Det så let ud, - men det er jo det der er kunsten, nemlig at få verdens sværeste spil til at se let ud!

GM Melkumyan var slemt på den mod GM Bulski, men armeneren reddede partiet over i et tårnslutspil med bonde under, og det var bare remis.
 
Lidt længere tilbage holdt GM Jens Kristiansen ubesværet remis mod den græske Stormester Halkios, et godt resultat for Jens.
IM Glud havde hvid mod GM Erenburg, og selv om Jakob stod bedst det meste af vejen, ja så måtte han affinde sig med remis, men også det var et godt resultat mod den højtratede amerikaner.
 
IM Mikkelsen mod GM Sune Berg var imødeset med stor spænding, men det blev rimeligt hurtigt remis. Nikolaj stod nok lidt bedre, så derfor var remissen forståelig mod Stormesteren. Fordelen for os andre med denne hurtige remis var, at Sune så kunne sidde i kommentatorsalen det meste af dagen og øse af sin store skakviden!
 
GM Timman vandt en arbejdssejr over FM Teplyi. Stormesteren vandt en kvalitet, men der var masser af ressourcer i stillingen. Alligevel lykkedes det hollænderen at veksle kvaliteten til et helt point.
 

GM Jan Timman har 4½ af 5.
 
Den franske Stormester Edouard havde hvid mod den islandske ditto Henrik Danielsen. Rimeligt hurtigt blev det spil til et mål, og da franskmanden fik tvunget islændingens Dronning helt ned på h7, - længst muligt væk fra begge Konger, ja så var det kun et spørgsmål om tid før gevinsten ville komme i hus. Gevinstføringen så meget overbevisende ud!
 
GM Brunello kom tilbage med en let sejr mod tyskeren Bach. Da tyskeren stod håbløst lod han sig sætte kvalt mat, - en fin gestus synes jeg ;-) Slutstillingen så således ud:
 
 
Den unge nordmand Stuvik Holm kæmpede længe hårdt for at holde en tvivlsom stilling mod GM Hector, men det lykkedes ikke, og denne gang måtte nordmanden ned.
 
Den anden unge nordmand IM Aryan Tari kom tilbage med en sejr efter gårsdagens meget uheldige tab mod den franske Stormester Maze.
 
GM Negi nedspillede GM Portisch uden de store dikkedarer og vandt stensikkert.
 
GM Parimarjan Negi - har 4½ af 5.
 
GM Nils Grandelius er også med helt fremme i spidsen af turneringen efter sejr over den danske Stormester Allan Stig Rasmussen. Allan havde ellers de hvide brikker, men alligevel kom han bagud i udvikling, og det så ud som om at initiativet var hos svenskeren det meste af partiet. I begyndende tidnød satte Allan en kvalitet i slag og måtte ned.
 
Lidt længere tilbage bemærker man at den unge Martin Percivaldi fik remis mod den stærke færing IM John Arni Nielsen.
 
Vi var overbeviste om at GM Schandorff ville vinde over tyskeren IM Carlstedt. Lars kom bedst ud af åbningen og vandt en bonde med overlegen stilling. Carlstedt fik partiet over i et Dronning slutspil med en bonde for lidt, og pludselig var det hele ikke så let. Det endte remis efter et heroisk forsvar af tyskeren, og det resultat må være en stor skuffelse for Lars.
 
Der var sejre til de næstbedste danskere, Mads Andersen, Rasmus Svane (heldigt), Jacob Carstensen, Bjørn Ochsner og Simon Bekker-Jensen.
 
Dagens højdepunkt: FM Jakob Aabling-Thomsen smadrede den tyske Stormester Kunin, - simpelthen. I kommentatorsalen kom vi ind i stillingen efter sorts træk 21,- fxe6:
 
 
Jeg foreslog 22.Txe5, dxe5 23.Dxe5, 0-0-0 og vi kunne ikke finde ud af hvordan hvid kom videre. Derefter foreslog GM Sune 22. a4, bxa4 23.Lc4! eller Jesper Thyboes 23.Lc2! Det så jo fint ud, men Jakob spillede 22.Txe5,dxe5 23.Lxg6+! – den havde vi ikke set, og efter en lang række forcerede træk vandt Jakob i strålende stil. Det varede over 70 træk og russeren kunne roligt have givet op 40 træk tidligere!
 

FM Jakob Aabling-Thomsen – dagens mand!
 
Rigtig mange af danskerne fører jeg vældig frem i turneringen med mange points og fint spil, og det er vi trods alt slet ikke vant til i Politiken Cup, hvor den udenlandske modstand er så overvældende at danskerne normalt slet ikke kan være med. Det bliver umådeligt spændende at se om vores gæve helte kan holde den fine stil turneringen ud.
 

Program


Poltiken Cup 2013

Online betaling

Betal indskuddet online

Betaling

SponsorerDHTML Menu By Milonic JavaScript