Externe links

Lars Grahn blog
NetAvisen (norsk)
SchackSnack
Foelg partierne live paa din android smartphone: Live Chess App

Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Enkeltværelse:
Inkl. morgenbuffet: 640 kr.
Inkl. fuldpension: 970 kr.

2 sengs værelse:
Inkl. morgenbuffet: 820 kr.
Inkl. fuldpension: 1460 kr.

Måltidsbilletter kan købes til 175 kr./stk.

Gå til online booking her

Runderapport 4. runde

29-07-2013 19:16

 På topbordet vandt GM Cheparinov over svenske GM Hector. Hector ofrede frisk en kvalitet, men lidt senere lavede han et for mig uforståeligt træk. 17,-Df7 så mærkeligt ud, og vi fandt ikke ud af hvorfor Jonny ikke stillede Dronningen på d7 med spil for kvaliteten.

Som det kom, var det sikkert også ok for sort, men Cheparinov fik afviklet til et vundet slutspil.


Hector med sort mod Cheparinov.
 
Rasmus Svane måtte desværre ned, oven i købet med de hvide brikker. Han fik et dårligt tårnslutspil, og det spillede GM Melkumyan uden nåde.
 
Stormesteropgøret mellem Jens Kristiansen og Jan Timman blev remis ved trækgentagelse. Partiet var sikkert i balance det meste af vejen.
 
GM Nils Grandelius vandt et meget spændende parti mod FM David Bekker-Jensen. Efterfølgende viste Nils os de meget spændende varianter foran et talstærkt publikum!
 
IM Aryan Tari fra Norge tabte til GM Maze fra Frankrig. Undervejs var vi ellers meget begejstrede for den unge nordmands stilling, men franskmanden fandt noget rigtigt smart og vores unge helt blev snøret i Tårnslutspillet.
 
IM Mads Andersen tabte desværre efter heroisk fight til den stærke amerikaner GM Erenburg. Vi kiggede meget på partiet i kommentatorlokalet, og netop som vi troede at Mads havde overstået det værste, ja så opstod et Springerslutspil som Mads tabte. Det var frygteligt ærgerligt!
 
GM Sune Berg vandt i sikker stil over den unge belgiske IM Soors. De spillede en kendt åbning hvor hvid ofrer en bonde, men belgieren turde ikke tage den. Det var ikke godt og han blev fuldstændig rullet af Sune.
 
GM Sune Berg Hansen har nu 4 af 4.
 
IM Glud vandt et godt parti over IM John Arni Nilssen, et parti som Jakob på sædvanlig underholdende og hudløst ærlig vis fortalte om i kommentatorlokalet.
 
FM Aabling tog ½ point fra GM Smerdon, og det kunne vist oven i købet være blevet til et helt point. Australieren ofrede ukorrekt, men Jakob fandt ikke lige den rigtige gendrivelse, og det lykkedes den australske Stormester at få indsat en evigskak.
 
De danske Stormestre Schandorff og Allan Stig kom tilbage med et par sikre sejre, ligesom FM Teplyi vandt for 3 gang og nu er ”back in business” med 3½ point.
 
FM Ochsner vandt let med de hvide brikker over nordmanden Victor Hansen, og også dette parti fik vi lov at opleve med vinderens kommentarer, - tak for det!
 
Den kun 15 årige nordmand FM Kristian Stuvik Holm vandt et tilsyneladende fantastisk godt parti mod den hollandske Stormester van Kampen. Det var virkelig et festfyrværkeri af flotte træk startende med:
 


19. Ld3xf5!
 
Nu ved vi selvfølgelig ikke om det holder vand, (og det er også fuldstændig ligegyldigt) men vi kiggede en del på det undervejs og både jeg og de tilstedeværende stærke spillere var meget imponerede over den unge nordmands spil! Det så virkelig ud som om Stormesteren fik alvorlige bank!
 
IM Mikkelsen havde de sorte brikker mod GM Brunello, og vores helt gik uimponeret til sagen. Undervejs synes jeg nu ikke særlig godt om sorts stilling, men efterfølgende viste Nikolaj os nogle flotte varianter i kommentatorlokalet for det talstærke publikum. Den italienske Stormester kom i tidnød, og med den fulgte flere unøjagtigheder som Nikolaj forstod at udnytte til fulde. En virkelig flot og fortjent sejr!
 

Program


Poltiken Cup 2013

Online betaling

Betal indskuddet online

Betaling

SponsorerDHTML Menu By Milonic JavaScript