Externe links

Lars Grahn blog
NetAvisen (norsk)
SchackSnack
Foelg partierne live paa din android smartphone: Live Chess App

Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

 

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 
 

Priserne i 2012 bliver:

Enkeltværelse inkl.
 Morgen Buffet 640 kr.
Enkeltværelse med
fuld pension 970 kr.

2 sengs værelse inkl.
Morgenbuffet 820 kr.
2 sengsværelse med
fuld pension 1460 kr.

Gå til online booking her.

Runderapport 8. runde

03-08-2012 21:23

 Det er virkelig en fuldstændig fantastisk turnering vi er vidne til i år! Der bliver virkelig kæmpet over hele linjen, og feltets stærkeste spillere giver os virkelig noget for pengene!

På de 2 topborde blev det remis mellem Cheparinov og Halkias og mellem Hector og Marcus. Begge partier var meget indviklede og svingede frem og tilbage, og jeg mener at alle 4 spillere stod bedst på et eller andet tidspunkt i partierne.

De bedste danske spillere havde en virkelig god dag, og som jeg husker det er det aldrig sket før at mange danske spillere blander sig helt i toppen af turneringen efter 8 runder.
 
Schandorff spillede stensikkert med de hvide brikker og han havde ikke nogen problemer med at holde Dreev til remis. Romanov og Allan Stig spillede et uhyre indviklet parti mod hinanden, og det var vores overbevisning at Allan havde helt styr på det, og omkring træk 50 troede vi at Allan var ved at vinde partiet. Den russiske Stormester forsvarede sig dog sejt og fik efterhånden en bedre stilling. I evig tidnød forsvarede Allan sig godt, og partiet blev givet remis. Aagaard spillede en rolig og ukompliceret remis mod den stærke serbiske Stormester Popovic.
 
Unge Rasmus Svane tabte til GM Sune Berg. Sune kom bedst ud af åbningen og den unge dansker blev helt udspillet. Sune er nu helt inde i topkampen, medens Rasmus stadig må ligge meget fint til en IM norm.
 
Dagens rigtig gode nyhed var at en af de danske topspillere vandt over en højere rated spiller, det sker nemlig meget sjældent. IM Glud vandt over den spanske GM Ivan Salgado Lopez. Jakob viste klassen ved at undvige trækgentagelse (!), men i fortsættelsen var vi ikke videre tilfreds med Jakobs stilling. Spanieren gik galt i midt spillet, og Jakob vandt slutspillet stensikkert! Fremragende!
 
Lidt længere tilbage var der også gode resultater. Jacob Carstensen holdt remis mod klubkammeraten GM Tiger Hillarp-Persson. Jacob var alvorligt presset hele partiet, men efter tidnøden var det som om at den svenske Stormester strammede skruen lidt for meget. I slutstillingen mente vi at Jacob kunne have fortsat spillet med...
 
.... 54,-Dd6! 55.g5,hxg5 56, hxg5,d3! og sort må stå klart bedst.
 
IM Simon Bekker-Jensen spillede remis mod den hollandske Stormester L'ami og Bjørn Ochsner spillede endnu en remis mod en Stormester, denne gang svenske Stellan Brynell. FM Karsten Larsen fik remis mod turneringens højest ratede spiller GM Malakhov, og det må vel siges at være en meget stor overraskelse. IM Kristiansen vandt sikkert over Poul Rewitz men som altid underholdende Thomas Schou Moldt vandt et godt parti mod stærke FM Igor Teplyi!
 
Igen i dag var vores stærkeste spillere i kommentatorlokalet og fortælle om partierne til et meget talstærkt publikum. Det var stort og god underholdning til alle!
 
Tak for mange kommentarer, - de kan stadig gives på: perandreasen@sol.dk
 

Online betaling

Betal indskuddet online

Betaling

Sponsorer


DHTML Menu By Milonic JavaScript