Externe links

Lars Grahn blog
NetAvisen (norsk)
SchackSnack
Foelg partierne live paa din android smartphone: Live Chess App

Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

 

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 
 

Priserne i 2012 bliver:

Enkeltværelse inkl.
 Morgen Buffet 640 kr.
Enkeltværelse med
fuld pension 970 kr.

2 sengs værelse inkl.
Morgenbuffet 820 kr.
2 sengsværelse med
fuld pension 1460 kr.

Gå til online booking her.

Runderapport 7. runde

02-08-2012 19:22

 Som sædvanlig blev vi vidne til en række hårrejsende opgør i dagens opgør i toppen af Politiken Cup.

Det danske Stormesteropgør mellem Allan Stig og Sune Berg endte remis efter hårrejsende forviklinger. Undervejs mente vi at partiet var ret lige, men i tidnøden fik Sune en chance. 


Stillingen efter 40. Td8
 
40,-Dc5+? var tvivlsomt. Bedre er 40,-De1+ (Jacob Aagaard) 41. Kh2, Tf5! og sort står bedst. GM Aagaard havde de sorte brikker mod GM L´ami, men Jacob holdt rimeligt let remis.
 
Lidt længere tilbage var der sikre sejre til de 2 sidste spillere på det danske OL hold. GM Schandorff blev overfaldet af den unge tyske spiller Colbe, og det så virkelig livsfarligt ud. Schandorff forsvarede sig dog nøjagtigt og det hvide angreb ebbede ud. Jakob Vang Glud vandt sikkert over den ukrainske Cherednichenko og er dermed tilbage i toppen af feltet.
 

IM Jakob Vang Glud (foto: thv)

Alle 5 danske OL spillere har nu 5½ points af 7 og er med i topstriden!
 
Af de næstbedste danskere vandt Jakob Carstensen og Jens Kristiansen, medens Bjørn Ochsner og Karsten Larsen spillede remis mod hver sin Stormester.
 
Længere tilbage i feltet bemærkede man at unge og meget talentfulde Bjarke Kristensen vandt over endnu en meget stærk spiller, denne gang Ulrich Gebhardt, rating 2222. Vi gennemgik partiet i kommentatorlokalet, desværre først efter at Bjarke var gået igen!
 
Helt i toppen af feltet var der remisser mellem Dreev og Cheparinov, - dog først efter et fuldstændig vildt parti hvor vi troede at Dreev ville vinde. Remis blev det også mellem Lopez og Hector. Hector havde det meste af tiden en bonde mindre, men han havde aktivt spil for bonden.
 
Grækeren Halkias spillede virkelig smart i egen tidnød mod topseedede Malakhov og vandt endnu et meget indviklet parti. Vi troede egentlig at Malakhov stod bedst, men et eller andet gik galt for russeren.
 
Unge Rasmus Svane fik endnu engang remis mod en Stormester, denne gang Popovic fra Serbien. Rasmus kom som sædvanlig i tidnød, men han spillede smart og Stormesteren måtte trække i remisbremsen.
 
IM Simon Bekker-Jensen måtte kæmpe hårdt for remissen mod GM Hillarp-Persson, men han holdt tårnslutspillet.
 
Den svenske IM Blomquist havde overspillet den serbiske Stormester Markus, men i tidnøden gik et eller andet helt galt og svenskeren tabte pludselig. Virkelig ærgerligt for svenskeren.

Online betaling

Betal indskuddet online

Betaling

Sponsorer


DHTML Menu By Milonic JavaScript