Externe links

Lars Grahn blog
NetAvisen (norsk)
SchackSnack
Foelg partierne live paa din android smartphone: Live Chess App

Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

 

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 
 

Priserne i 2012 bliver:

Enkeltværelse inkl.
 Morgen Buffet 640 kr.
Enkeltværelse med
fuld pension 970 kr.

2 sengs værelse inkl.
Morgenbuffet 820 kr.
2 sengsværelse med
fuld pension 1460 kr.

Gå til online booking her.

Runderapport 5. runde

31-07-2012 19:58

 Igen i dag så vi mange spændende partier i toppen af turneringen.

Hector – Sokolov var et meget spændende parti. Undervejs troede vi egentlig at Sokolov stod godt, men op mod tidnøden fik Hector fat og vandt i stor stil. Den sympatiske svensker er altid i topform i Politiken Cup, og han plejer at vinde de første 5 partier ;-)
 

GM Jonny Hector har 5 af 5. (foto: Sigfred Haubro)
 
Popovic - Cheparinov – var det andet topopgør. Bulgareren ofrede som sort en bonde for at få aktivt spil. Han vandt bonden igen, og det stadig med aktivt spil, og hvid blev nedkæmpet i flot stil.
 
Cheparinov – Hector bliver topopgøret i 6. runde, - de har begge som de eneste vundet samtlige 5 partier.
 
De bedste danske spillere havde en god dag på kontoret. Sune vandt sikkert over den unge nordmand Nilsen. Carstensen – Aagaard var utroligt spændende undervejs. Carstensen manglede et par bønder, men han havde initiativet. Vi prøvede at finde noget for Carstensen, men det lykkedes ikke. Efter hård kamp vandt Stormesteren et tårnslutspil, et slutspil som måske kunne holdes.
 
Schandorff skuffede ved kun at spille remis mod WGM L´ami. Det blev en lang teorivariant, og måske er det meste af partiet set før? Allan Stig spillede også remis som hvid mod den svenske Stormester Hillarp-Persson. Et udmærket resultat af Allan. Jakob Vang Glud vandt et slutspil mod Jesper Schultz, og Jakob er dermed tilbage i toppen efter nederlaget til Sokolov i går. 
 
Jens Kristiansen stod vel godt efter åbningen, men da GM Markus fik 19,-d5! ind var det klart at Jens måtte kæmpe for remissen, men han blev nedkæmpet af den stærke serbiske Stormester.
 
Lidt længere tilbage i feltet bemærkede man at der var sejre til danskerne IM Simon Bekker Jensen, FM Igor Teplyi, FM Tom Petri, FM Jakob Aabling-Thomsen og Bjørn Ochsner. FM Mads Hansen spillede åbningen dårligt mod IM Bulski og måtte ned.
 
Tilbage i toppen af feltet var der sikre sejre til GM Malakhov over IM Zude og til GM Dreev over GM Stellan Brynell. Det sidste parti så meget overbevisende ud, og efter partiet talte jeg kort med Brynell, og han sagde at han dårligt vidste hvor han spillede forkert. Sådan går det bare en gang imellem.
 
Dagens oplevelse var den unge dansker Rasmus Svane (som repræsenterer og bor i Tyskland) som fuldstændig smadrede den erfarne russiske Stormester Burmakin! Om det hele holder vand er ligegyldigt, det så bare så overbevisende ud. Svane spillede meget aktivt med de sorte brikker, og festen startede med 17,-h5! Som spottet af IM Mads Andersen i kommentatorlokalet. 
 
Stillingen efter 21.Txd1
 
Festen fortsatte med 21,-Lxf4!, og igen lidt senere med:
 
 28.-,Dxe2! 
Remis – nej tak! Læg mærke til at i diagramstillingen taber Td-f1 til Dxf1 og Df3 til Dxd1! Tryllerier! 
 

Rasmus Svane (foto: thv)
 
 I slutspillet blev russeren rykket fuldstændig rundt, og han kunne let have opgivet før… Flot Rasmus!

Online betaling

Betal indskuddet online

Betaling

Sponsorer


DHTML Menu By Milonic JavaScript