Externe links

Lars Grahn blog
NetAvisen (norsk)
SchackSnack
Foelg partierne live paa din android smartphone: Live Chess App

Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

 

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 
 

Priserne i 2012 bliver:

Enkeltværelse inkl.
 Morgen Buffet 640 kr.
Enkeltværelse med
fuld pension 970 kr.

2 sengs værelse inkl.
Morgenbuffet 820 kr.
2 sengsværelse med
fuld pension 1460 kr.

Gå til online booking her.

Runderapport 1. runde

28-07-2012 19:03

 Velkommen til Politiken cup 2012. Som sædvanlig bestyrer jeg hver dag kommentatorlokalet, og jeg vil her på hjemmesiden efterfølgende give Jer et referat af dagens partier. Som sædvanlig vil jeg tage alle mulige forbehold for de varianter jeg serverer Jer for. Vi bruger ikke computer i kommentatorlokalet, hvorfor vi let kan overse noget enkelt. Det vil sige at mine referater langt fra er sandheden om partierne, men i stedet er et spejl af de analyser som er fremkommet i kommentatorlokalet.


Kommentator Per Andreasen (foto: Sigfred Haubro)

I 1. runde er det jo således at den øverste halvdel af feltet er kæmpefavoritter mod den nederste halvdel. Langt hen ad vejen så langt de fleste af de øverste partier meget overbevisende ud. Vi fandt kun et enkelt parti hvor vi mente at ”underhunden” havde en gylden chance. I partiet mellem GM Ivan Salgado Lopez – Lars Rasmussen opstod følgende stilling efter sorts træk 21,- Dc7-d7.

Hvid spillede nu 22. Tad1?, Se6? og hvid vandt efterhånden. Sort kunne have spillet det simple 22,- Dxd4+ 23. Kg2, c5! (IM Mads Andersen) og vi kunne ikke se noget fornuftigt træk for hvid. Pludselig er den hvide Konge meget udsat. Nu slap den unge spanske Stormester med skrækken.

De danske Stormestre vandt alle i overbevisende stil, Sune Berg, Jacob Aagaard, Allan Stig Rasmussen, Lars Schandorff og Jakob Vang Glud. Ok, Glud er kun IM, men han burde være Stormester! Disse 5 spillere udgør i øvrigt det danske OL hold der spiller i Istanbul om 4 uger, så dem vil vi selvfølgelig følge tæt i denne turnering. IM Mads Andersen er til stede under denne turnering de første dage, og han bliver forhåbentlig en hyppig gæst i kommentatorlokalet! Mads spiller VM for juniorer i Grækenland, turneringen starter i næste uge. En utrolig stærk turnering i øvrigt, Mads er med sit meget høje ELO tal på 2460 seeded som nr. 30!

I morgen spilles der dobbelt runde i Politiken Cup. 2. runde starter allerede kl. 09:00, så du kan godt sidde klar til LIVE forestillingen sammen mod morgenkrydderen.

Online betaling

Betal indskuddet online

Betaling

Sponsorer


DHTML Menu By Milonic JavaScript