Politiken Cup

Tabel
Parringer
Stilling
Rating grupper
Partier
Videoer

Externe links

Lars Grahn blog
NetAvisen (norsk)
SchackSnack

Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

 

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Priser : 1. nat.

Enkeltværelse med
morgenmad   610 kr.

2 sengsværelser med
morgenmad 370 kr. pr. person

Enkeltværelse med
fuldpension 930 kr.

2 sengsværelser med
fuldpension 690 kr. pr. person. 

Book værelse

Afsluttende runderapport

07-08-2011 21:16

Det blev  den russiske stormester Kurnosov, der udelt vandt årets turnering med 8½ point. I sidste runde vandt han med de sorte brikker over GM Rapport fra Ungarn. Undervejs troede vi egentlig, at den unge ungarer stod godt, men det er ikke sikkert, at det er tilfældet. Efter 20. Lxc5 troede vi, at Hvid var oven på, men efter 20. -, Sc6! (diagram) ja, så var den tidligere så elendige springer på a6 pludselig på vej til f3. Sort vandt en kvalitet, og selv om Hvid sprællede godt og længe, så måtte han ned til sidst.
   GM Peter Heine skulle forsøge at vinde med de sorte brikker mod GM Savchenko. Russeren ville ingenting og brikkerne blev byttet af, og man tog en hurtig remis.
   GM Hammer havde også chancen for at vinde turneringen, hvis han kunne besejre den unge amerikanske stormester Hess. Hess havde de hvide brikker, og han spillede godt. 24. e5!  var stærkt, og herefter gik det kun ned ad bakke for den norske stormester. Hess vandt sikkert.
   GM Sune Berg havde hvid mod GM Radulski Bulgarien - en god chance for at vinde i sidste runde. Bulgareren spillede dog et glimrende parti, og da Sune lavede et par unøjagtige træk, så vandt bulgareren i overbevisende stil.
   De to højtratede kinesere GM Bu og GM Ni Hua vandt overbevisende i sidste runde over henholdsvis IM Bengt Lindberg og GM Henrik Danielsen.
   Opgøret mellem de to svenskere IM Blomqvist og GM Tikkanen endte remis, og dermed var der en stormesternorm til Blomqvist. Tillykke herfra.
   FM Martin Matthiesen skulle vinde over GM Schandorff med de sorte brikker, hvis han skulle sikre sig en IM-norm. Schandorff vandt, men Martin Matthiesen havde chancen undervejs med 33. -, Dc3! (diagram) Om det vinder, er uklart, og det var ikke noget vi så på i kommentatorlokalet, men en variant som Martin gav mig efter partiet, og som vist nok blev opdaget af Schandorff under partiet!
   Generelt klarede de bedste danskere sig rigtig skidt i turneringen. Kun GM Peter Heine levede op til sit ratingtal og spillede en god turnering.
   Længere tilbage i rækkerne bemærkede man dog, at de to 12-årige spillere, Jesper Thybo og Martin Percivaldi, vandt henholdsvis 135 og 132 ratingpoint!

Partier / Games

   Politiken Cup
   Blitz

Simul
   Mads Andersen
   Sune Berg

Online betaling

Betal indskudedet online

Betaling

Sponsorer

DHTML Menu By Milonic JavaScript