Politiken Cup

Tabel
Parringer
Stilling
Rating grupper
Partier
Videoer

Externe links

Lars Grahn blog
NetAvisen (norsk)
SchackSnack

Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

 

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Priser : 1. nat.

Enkeltværelse med
morgenmad   610 kr.

2 sengsværelser med
morgenmad 370 kr. pr. person

Enkeltværelse med
fuldpension 930 kr.

2 sengsværelser med
fuldpension 690 kr. pr. person. 

Book værelse

Peter Heine: Politiken Cup var god opvarmning

07-08-2011 18:27

Interview

 

GM Peter Heine sluttede som bedste nordiske spiller på otte point af 10 mulige på femtepladsen:

   En vurdering af din indsats i Politiken Cup?

   ”Det gik bedre end sidst, men midt i turneringen var jeg i problemer – og måske oven i købet i store problemer mod Jacob Carstensen – og mod Jonny Hector lavede jeg et par katastrofale fejl, så jeg gik fra at stå lidt bedre til at stå til tab på ingen tid. Det gjorde mig lidt nervøs, men jeg kom ind i en god fase, hvor jeg vandt nogle partier. Der var stadig et par dårlige momenter i disse partier, men der var også mange gode. Formkurven var opadgående, og det havde jeg også forventet, for jeg har ikke spillet så meget på det seneste. Så på den måde mindede turneringen meget om EM. Samlet set var Politiken Cup god opvarmning forud for World Cup’en i Khanty-Mansiysk, der starter i slutningen af denne måned. Måske kan man sige, at jeg ikke var godt nok forberedt…”

   Du er da ellers kendt for at være godt forberedt…

   ”Ja, i åbningerne. Men i beregningerne gik noget galt. Det er nu ikke fordi jeg er utilfreds, selv om jeg som højest ratede spiller helst vil vinde turneringen. Jeg laver trods alt 8 point og bliver nr. 5 og vinder lidt rating. Jeg kan bruge resultatet fremadrettet, og i morgen går jeg i gang med at træne til World Cup, for det er den turnering det gælder rent sportsligt, og det er det, jeg vil bedømmes på. Her i Politiken Cup har jeg fundet ud af, hvad jeg kan rette op på mod Evgeny Postny.”

   Hvad er dit indtryk af ham?

   ”Han er en typisk professionel, og ligesom mig vinder klart flest partier mod lavere ratede modstandere. Og hans ratingtal har ligesom mit ligget i intervallet mellem 2600 og 2700. Hans nuværende tal på 2618 er for lavt, men han har lige spillet godt i Holland. Jeg forudser en ret jævnbyrdig match.”

   Peter Heine tager til Sibirien den 25. august og første runde starter den 28. august: ”Jeg tager derover i god tid og har booket mig ind på et godt hotel. Jeg har været i Khanty-Mansiysk først som sekundant for Magnus Carlsen i en World Cup for flere år siden, og så var jeg der også som træner for Norge under OL sidste år. Det bliver så første gang jeg skal spille, men de er vant til at arrangere store begivenheder i skak og skiskydning, og jeg forventer et fortræffeligt arrangement igen. De har styr på tingene, og dette arrangement med et par hundrede spillere er lille i forhold til, hvad de plejer at stå for.

   Jeg glæder mig virkelig til at spille World Cup, for det har mest været sekundering de seneste år, og det vil det også være fremover, men.... - og selv om jeg godt ved, at jeg som en af de ældre stormestre ikke bliver verdensmester - ... så bliver det meget sjovt at se, hvor langt jeg kan komme. De gange jeg har været med i World Cup"en, er jeg kommet videre til 2. runde. Jeg vil meget gerne nå længere denne gang, for det specielle ved en World Cup er, at der står noget på spil hele tiden. Nervesystemet bliver testet på en anden måde. Det er stressende, og det er spændende, hvordan man reagerer, når det virkelig gælder. Jeg kan huske, da jeg i min sidste World Cup spillede to partier mod Radjabov, så to hurtigpartier, så to lynpartier, inden vi spillede Armageddon kl. halv to om natten. Som sportsmand er det noget af det sjoveste, jeg har været med til. Og i betragtning af, at jeg hele tiden har været i top-100, er det både skuffende og for dårligt, at jeg ikke har været med i World Cup’en længe,” fortæller Peter Heine, der er ene om at repræsentere de nordiske farver ved VM.

 

Partier / Games

   Politiken Cup
   Blitz

Simul
   Mads Andersen
   Sune Berg

Online betaling

Betal indskudedet online

Betaling

Sponsorer

DHTML Menu By Milonic JavaScript