Politiken Cup

Tabel
Parringer
Stilling
Rating grupper
Partier
Videoer

Externe links

Lars Grahn blog
NetAvisen (norsk)
SchackSnack

Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

 

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Priser : 1. nat.

Enkeltværelse med
morgenmad   610 kr.

2 sengsværelser med
morgenmad 370 kr. pr. person

Enkeltværelse med
fuldpension 930 kr.

2 sengsværelser med
fuldpension 690 kr. pr. person. 

Book værelse

Ivantjuk er forbilledet

07-08-2011 13:52

Interview

Efter sommerferien starter Jesper Søndergaard Thybo i 6. klasse. Sommerferien har for ham budt på masser af skak med ophold på Tjele Efterskole, Horsens Lang weekendturnering og Politiken Cup. Det er regnskabets time, og for den 12-årige skoleelev fra Mors er det endt godt. Jesper Thybo scorede 6 point af 10 og kan nu notere en pæn ratingfremgang, så han nu kommer over 2000.
   Det skaklige udgangspunkt er således i orden, inden han repræsenterer de danske farver i to ungdomsmesterskaber. I september skal han til EM i Bulgarien, hvor en del danske spillere er med, og i november skal han spille VM i Brasilien. På drømmerejsen til Brasilien er IM Mads Andersen med i en ældre aldersgruppe.
   Jesper Thybo har naturligvis et forbillede, men overraskende nok er det ikke Magnus Carlsen: ”Han er selvfølgelig god, og de fleste andre har ham som idol, men jeg foretrækker Vasily Ivanchuk. Han er meget idérig og ser noget, som ingen andre ser.”
   Nutidens mestre følger Jesper på nettet, når han ved, at de spiller turneringer, men ellers foregår selvtræningen på traditionel vis med bøger og computer: ”I øjeblikket bruger jeg mest tid på åbningsspillet, men jeg skal også snart studere lidt mere slutspil og midtspil.”
   Jesper startede med at spille skoleskak for seks år og blev meldt ind i Morsø Skakklub for tre år siden: ”Men nu er jeg flyttet til Skive Skakklub for at få noget mere modstand.” I starten var Bjarne Guldberg træner på Jespers skole, og på det seneste har FM Jesper Skjoldborg trænet det unge talent: ”Jesper og jeg træner mest sammen, når jeg ikke spiller turneringer. Op til turneringerne står jeg selv for det.”
   Det vil være urimeligt, at påstå, at Jesper Thybo har stået i stampe, for som så mange andre jævnaldrende skakspillere, kommer udviklingen i eksplosive ryk. Men da Jesper Thybo sidste år havde afsluttet Politiken Cup var ratingtallet 1821, og hans danske tal var "kun" 1907, da turneringen startede for ti dage siden.
   Årsagen til at det er gået så godt her i Helsingør, har Jesper selv en logisk forklaring på: ”Jeg er begyndt at bruge mere tid, når jeg spiller. Der opstår nogle situationer, hvor jeg ved, at jeg skal bruge meget tid. Det var jeg ikke så god til tidligere.”
   Jesper Thybo har opstillet nogle mål forud for EM og VM:
   ”Ja, jeg mener det er realistisk at komme ind i top-20. Men man ved aldrig, for der er mange gode spille, men jeg vil forsøge.”

 

Partier / Games

   Politiken Cup
   Blitz

Simul
   Mads Andersen
   Sune Berg

Online betaling

Betal indskudedet online

Betaling

Sponsorer

DHTML Menu By Milonic JavaScript