Politiken Cup

Tabel
Parringer
Stilling
Rating grupper
Partier
Videoer

Externe links

Lars Grahn blog
NetAvisen (norsk)
SchackSnack

Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

 

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Priser : 1. nat.

Enkeltværelse med
morgenmad   610 kr.

2 sengsværelser med
morgenmad 370 kr. pr. person

Enkeltværelse med
fuldpension 930 kr.

2 sengsværelser med
fuldpension 690 kr. pr. person. 

Book værelse

Runderapport: 8. runde

05-08-2011 19:54

Vi havde en dejlig dag i kommentatorlokalet. Der var rigtig mange spændende partier at følge og et stort og medlevende publikum medvirkede til, at vi alle havde en dejlig dag ;-)   
   GM Peter Heine er tilbage på sporet og vandt tilsyneladende ret enkelt mod IM Blomquist. Peter tog nogle bønder, og svenskeren fik ikke noget ud af sit angreb. Det lignede en sikker sejr, og Peter blander sig nu for alvor i topstriden!

Peter Heine Nielsen


   GM Sune Berg Hansen fik desværre kun remis som hvid mod IM Bulski. Det var meget indviklet, og Sune ofrede et par bønder for udviklingsforspring og felter. Sune kunne have vundet med 19. Lg4!, (diagram) et træk vi ikke så i kommentatorlokalet, men efter partiet kom Sune op til os og delte guldkorn ud. Super, Sune! Sunes fortsættelse så god ud, men polakken forsvarede sig godt og særligt 25. -, Tde8! var stærkt og det gav Sune os helt ret i.
   Toppartiet mellem GM Kurnosov og GM Khenkin blev remis i et parti, hvor jeg troede at russeren, som havde de hvide brikker, stod klart bedst.
   GM Hammer, Norge, spillede, hvad der lignede et modelparti, og den bulgarske stormester blev helt udspillet. Den stærke nordmand ligger nu pludselig på en delt førsteplads med 7 points!
    GM Savchenko vandt sikkert over GM Cmilyte trods kraftig tidnød hos dem begge. De brugte begge oceaner af tid i den komplicerede åbning Evang gambit.
   Unge GM Hess, USA, vandt ligeledes sikkert over FM Martin Matthiesen, SK 1968. Hess spillede sin specialvariant 6. S1e2 i Caro-Kann og vandt sikkert. Efter partiet kom Martin i kommentatorlokalet og fortalte om partiet - tak for det!
    Partiet mellem stormestrene Fridman og Danielsen brugte vi en del tid på. Tyskeren spillede efter min opfattelse en gigantisk fejl. med 35. Dd5?
    35.b3! (diagram) mener jeg vinder ret enkelt og det gik diskussionen så om resten af dagen ;-) I fortsættelsen reddede Danielsen sig ved smart spil. Danielsen er jo islænding nu, men vi holder vel stadig lidt med ham...
    Lidt længere tilbage i tabellen overraskede FM Tom Petri endnu engang ved at holde remis mod GM Schandorff, og Tom havde endda de sorte brikker!
   IM Mads Andersen fik en super god stilling med de hvide brikker, men Mads spillede forkert og måtte nøjes med remis mod en stærkt spillende FM Patuzzo.
   Dagens sidste parti var det svenske topopgør mellem GM Berg og GM Hector. Det blev et meget langt parti, og vi mente, at Hvid det meste af vejen stod lidt bedre og flere gange troede, vi at der ville blive taget remis. Men nej, spillerne fortsatte til sidst patron, og først efter 110 træk blev der taget remis. En rigtig herrefight!
   12-årige Jesper Thybo vandt sørme igen over en meget højere ratet modstander, denne gang gik det ud over stærke Nicolai Brondt Pedersen! Hmmm.....

Partier / Games

   Politiken Cup
   Blitz

Simul
   Mads Andersen
   Sune Berg

Online betaling

Betal indskudedet online

Betaling

Sponsorer

DHTML Menu By Milonic JavaScript