Politiken Cup

Tabel
Parringer
Stilling
Rating grupper
Partier
Videoer

Externe links

Lars Grahn blog
NetAvisen (norsk)
SchackSnack

Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

 

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Priser : 1. nat.

Enkeltværelse med
morgenmad   610 kr.

2 sengsværelser med
morgenmad 370 kr. pr. person

Enkeltværelse med
fuldpension 930 kr.

2 sengsværelser med
fuldpension 690 kr. pr. person. 

Book værelse

Delte meninger om Fischer-film

04-08-2011 13:26

Skandinavienspremieren på ”Fischer Against the World” affødte miksede reaktioner blandt det talstærke publikum i auditoriet. Dog var fællesnævneren, at filmen var utrolig interessant. Om det så lykkedes for dokumentaristen Liz Garbus at forvalte materialet efter fortjeneste, er der stærkt delte meninger om

   Uanset hvilken lejr man tilhører, er der ingen tvivl om, at de mange filmklip om Bobby Fischer giver tilskueren mulighed for selv at skabe en holdning til legenden, myten og mennesket Bobby Fischer (men ikke skakspilleren Bobby Fischer).

   Nu vil det være urimeligt at gå helt i detaljer med filmen, da den også vises senere på måneden i Dagmar, men hvad der irriterede mest var de såkaldte ekspert-udtalelser om Fischer og i særdeleshed om skakspillere generelt. Stærkest i ”ekspertpanelet” stod da også de to skakspillere, stormester Larry Evans og IM Anthony Saidy. De kendte mennesket og skakspilleren Bobby. De havde forståelse og fornemmelse for, hvad der rørte sig i hovedpersonen.

   Et af de mest interessante klip er fra et interview med Fischer, der netop er blevet VM-udfordrer. Han bliver spurgt: ”Hvornår begyndte du at spille skak?”

   ”Jeg var seks år.”

   ”Hvornår begyndte du at tage spillet seriøst?”

   ”Det gjorde jeg, da jeg var syv!”

   Og der ikke engang løgn. Fischer fortæller også, at han som barn spillede mod sig selv. Han prøvede simpelt hen at besejre sig selv. Den skjulte pointe i filmen kunne så være, at det først lykkedes for Fischer til allersidst, men denne finte havde filmen heldigvis ikke.

   ”Bobby Fischer Against the World” rammer bredt, og det er trods alt begrænset, hvor meget ”rigtig” skak, der vises i filmen. Reaktionerne var blandede og gik fra ”amerikansk makværk” til ”fremragende” og ”der var meget, jeg ikke vidste om Fischer.”

   Inden filmen blev sat på spolen, holdt stormester Lars Schandorff et foredrag om skakspilleren Bobby Fischer. En særdeles instruktivt flektion, som gav skakspillerne det, de manglede i filmen, nemlig en vurdering af Fischers skaklige præstationer. Lars valgte at beskæftige sig med temaet god løber mod dårlig springer. Han havde udvalgt tre eksempler fra Fischers glansperiode fra 1970 til 1972. At alle tre partier var med den hvide hvidfeltede løber er ikke nogen tilfældighed, pointerede Schandorff: ”Fischer havde en forkærlighed for den hvidfeltede løber. Tænk bare på Spansk og Lc4-varianterne mod Siciliansk.”

 

En anmeldelse af filmen findes på Lars Grahns skakblog på www.larsgrahn.blogspot.com

 

 

”Bobby Fischer Against the World” vises også 22. august kl. 19 i Dagmar. IM Svend Hamann og GM Lars Schandorff introducerer filmen.

 

Læs mere på www.dagmar.dk/arrangementer

 

 

Partier / Games

   Politiken Cup
   Blitz

Simul
   Mads Andersen
   Sune Berg

Online betaling

Betal indskudedet online

Betaling

Sponsorer

DHTML Menu By Milonic JavaScript