Politiken Cup

Tabel
Parringer
Stilling
Rating grupper
Partier
Videoer

Externe links

Lars Grahn blog
NetAvisen (norsk)
SchackSnack

Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

 

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Priser : 1. nat.

Enkeltværelse med
morgenmad   610 kr.

2 sengsværelser med
morgenmad 370 kr. pr. person

Enkeltværelse med
fuldpension 930 kr.

2 sengsværelser med
fuldpension 690 kr. pr. person. 

Book værelse

Runderapport: 6. runde

03-08-2011 19:09

Nå da da, det kører da bare derudaf for den svenske GM Hector. I dag måtte GM Heine ned, og det endda med de hvide brikker! Det blev til en lang teorivariant, og vi mente i lang tid at Peter havde en lille fordel i løberparret og spil mod en svag sort dronningfløj. Omkring træk 26-27 stykker ændredes vores synspunkt, hvorfor jeg tror, at Heine spillede forkert heromkring. 26. Lxc3 var måske bedre end teksttrækket 26. bxc3.

27. a6 (diagram) var sikkert ikke nødvendigt, bedre sikkert 27. e4! 28.Ta4 var måske også tvivlsomt. Efter Hectors 28. -, Sd2 mente vi pludselig, at Sort stod bedst. Omkring træk 40 kunne Peter sikkert have spillet bedre, men det var klart, at Hector havde gevinstchancerne. Jeg synes, at Hector spillede slutspillet glimrende og aktivt, og til sidst måtte Peter ned. En meget overraskende gevinst til Hector.
   GM Sune Berg Hansen vandt stensikkert over en FM fra Schweiz som spillede åbningen helt forkert. Det så meget let ud ;-)
   IM Mads Andersen måtte desværre ned mod GM Gustafsson fra Tyskland. Mads stod længe glimrende, og han afveg endda fra en trækgentagelse. 27. Th1? var en stor fejl, Mads havde overset 27. -, Txh1 28. Sxh1 La2! og pludselig kan bonden på c2 ikke længere forsvares. Øv. Det tjener Mads til ære, at han altid kommer i kommentatorlokalet efter partiet og fortæller om sit parti - også når han taber! Respekt!
   Hess - Khenkin og Blomquist - Hammer var helt vildt spændende og fejlfyldte partier, som vi havde meget moro af at følge tæt. Fantastiske varianter i begge partier. Begge blev remis, men jeg er af den opfattelse at Hvid burde have vundet begge partier.
   Lidt længere tilbage var der en sikker sejr til GM Schandorff over Tobias Rostgaard, medens Martin Matthiesen fik en fin remis mod GM Petrov, oven i købet med sort og fra en glimrende stilling. De øvrige danskere lige under toppen klarede sig ikke så godt, og der var nederlag til både Tom Petri, Dennis Jørgensen, Gunnar Pedersen, Bjørn Ochsner, Henrik Willumsen og Jacob Carstensen. Øv.
Julian Radulski

   GM Radulski vandt et meget mærkeligt parti mod GM Ni Hua. Et parti hvor kineseren bestemt stod bedst i begyndelsen, men i midtspillet svingede fordelen pludseligt.

Kommentarer og spørgsmål er velkomne på: perandreasen@sol.dk

Partier / Games

   Politiken Cup
   Blitz

Simul
   Mads Andersen
   Sune Berg

Online betaling

Betal indskudedet online

Betaling

Sponsorer

DHTML Menu By Milonic JavaScript