Politiken Cup

Tabel
Parringer
Stilling
Rating grupper
Partier
Videoer

Externe links

Lars Grahn blog
NetAvisen (norsk)
SchackSnack

Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

 

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Priser : 1. nat.

Enkeltværelse med
morgenmad   610 kr.

2 sengsværelser med
morgenmad 370 kr. pr. person

Enkeltværelse med
fuldpension 930 kr.

2 sengsværelser med
fuldpension 690 kr. pr. person. 

Book værelse

Runderapport: 5. runde

02-08-2011 18:52

Dagens absolutte højdepunkt var Jonny Hectors flotte gevinst mod den tyske stormester Fridman. Ja, rent faktisk brugte vi vel ca. halvdelen af tiden på at analysere det parti i kommentatorlokalet. Vi fandt egentlig ikke rigtig ud af, hvor Fridman spillede forkert, og gang på gang fandt vi afgørende fortsættelser for Hector, men det gjorde han jo også selv så udmærket ;-)
   15. Sf3! (diagram) var sikkert et stærkt træk, vi kiggede kun på 15. Se6+ som også så godt ud. Jeg tror, at 18. Sd4! var det helt vindende træk. Vi fandt i hvert tilfælde intet for Sort, og Hector eksekverede i flotteste stil. Fridman fik aldrig brikkerne ud....
   GM Peter Heine vandt enkelt og sikkert mod GM Romanishin. Peter fik hurtigt en meget fin stilling, og i kommentatorlokalet var vi ret hurtigt sikre på, at vores helt ville vinde. Efter den lille kombination 18. Sxc6! var det slut, og Peter fik en let dag på kontoret.
   GM Sune Berg fik desværre kun remis mod det amerikanske stortalent IM Arnold. Sune gav tidligt en bonde for at få aktivt spil, men op mod tidnøden vandt Sune bonden tilbage med godt spil. I kommentatorlokalet var vi sikre på, at Sune var på vej mod sejren, men i tidnøden spillede Sune forkert og måtte nøjes med remis. Vi mente at 33. -, Tdd2? var forkert. 33. -, Sd2!? syntes vi så godt ud...
   De unge stormestre - nordmanden Hammer og amerikaneren Hess - vandt begge i sikker stil og er nu med helt fremme. Læg lige mærke til sidste træk i Bulski - Hess, 25. -, Te2!  Meget flot!
   Vi troede længe at FM Karsten Larsen ville lave endnu et godt resultat, idet vi ikke kunne se, hvorledes GM Tikkanen kunne vinde det indbyrdes opgør. Jeg tror, det var remis, men til sidst lykkedes det den svenske mester at bryde igennem.
   Niels Skou kom ned på jorden den allerførste gang han mødte en stormester. Efter de første fire flotte runder, så gik det galt ret hurtigt i dag. Efter 7. Sxf7! var det allerede slut og efter 16 træk måtte vores mand opgive mod den ungarske stormester Ruck!
   IM Mads Andersen spillede remis mod den bulgarske Stormester Petrov. Undervejs stod Mads dårligt, men han blev ved med at finde ressourcer, og i tidnøden tabte bulgareren den bonde, han tidligere havde vundet med remis til følge. Et godt resultat for unge Mads!
   Svenskerne havde en god dag. Der var sikre gevinster til Blomquist, Brynell og Berg, og da som nævnt Tikkanen og Hector også vandt, ja så sætter de allerede nu deres stærke præg på turneringen.
   Lidt længere tilbage bemærker man, at unge Tobias Rostgaard vandt et meget kompliceret parti mod stærke FM Igor Teplyi.

Tobias Rostgaard

Partiet mellem GM Gustafsson og GM Schandorff blev helt afsindigt spændende. Efter en lang teoriduel i Grünfeld-indisk vurderede vi, at Hvid stod lidt bedre. Sort ofrede en officer for et par bønder, og vi vurderede, at slutspillet var bedre for Hvid, men at Sort kunne holde sammen på det. De sidste 30 træk var yderst komplicerede, og det så ud som om at begge spillere spillede på gevinst! Til sidst blev det så tårn og løber mod tårn, og det spiller de så på lige nu kl. 18.40! Jeg afleverer referatet nu, - det bliver remis ;-).......

Partier / Games

   Politiken Cup
   Blitz

Simul
   Mads Andersen
   Sune Berg

Online betaling

Betal indskudedet online

Betaling

Sponsorer

DHTML Menu By Milonic JavaScript