Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Enkeltværelse:
Inkl. morgenbuffet: 640 kr.
Inkl. fuldpension: 970 kr.

2 sengs værelse:
Inkl. morgenbuffet: 820 kr.
Inkl. fuldpension: 1460 kr.

Måltidsbilletter kan købes til 175 kr./stk.

Online bestilling af værelser

 

Østrigeren Markus Ragger vandt Politiken Cup i Helsingør

02-08-2015 17:38

Det blev østrigsk sejr i Politiken Cup.
 
Den stærkeste østriger gennem de seneste 10 år, GM Markus Ragger, sejrede blandt 431 spillere efter 9 dage og 10 runder i Helsingør.

Ragger opnåede 8 point af 10 mulige. Det samme gjorde ni andre stormestre, men Ragger havde stærkest modstand og vandt på korrektion.
 
I et kort interview kort efter præmieoverrækkelsen, hvor Ragger modtog 1.præmien på 20.000 kroner, sagde Ragger, at han ikke var hundrede procent sikker på at turneringssejren var sikker, da han tog en kort remis i dagens parti.

- Nej, men jeg vidste, at jeg havde en virkelig god korrektion, fordi jeg har spillet i toplokalet under hele turneringen. Samtidig var et af de andre partier endt remis, og det sidste så remisagtigt ud, siger den østrigske stormester.

Han var klar til at spille på gevinst om nødvendigt for at opnå førstepladsen, også fordi han med en sejr i sidste runde ville passere ratinggrænsen til 2700. Nu blev det en fremgang fra 2688 til 2696, hvilket Ragger er fint tilfreds med, selv om han aldrig har været over 2700.

Den østrigske stormester er født i 1988 og har tre østrigske mesterskaber. Ragger siger, at han måtte vælge mellem at deltage i endnu et østrigsk mesterskab eller i Politiken Cup, og valgte turneringen i Danmark, fordi der ville være stærkest modstand.

Han er generelt ganske godt tilfreds med sit spil under turneringen, bortset fra partiet mod Rakhmanov, hvor Ragger siger at han missede flere pointer undervejs. Partiet endte dog remis.

Om gevinsten mod Tiger Hillarp-Persson, der med hvid opgav i et remisslutspil, siger Ragger, at det var et parti hvor sort havde haft fordel længe.
 
Ragger skal som det næste spille i Wien og til november er han på plads ved det østrigske første bræt ved EM i Reykjavik.
 
Nummer to i Politiken Cup blev Liviu-Dieter Nisipeanu, Tyskland og nummer tre Jon Ludvig Hammer, Norge. I alt 10 spillere fik 8 point. Sune Berg Hansen blev nummer ni.
 
Endnu en dansker kom i top 20, det var GM Jacob Aagaard med 7,5 på en 16. plads.

DHTML Menu By Milonic JavaScript