Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Enkeltværelse:
Inkl. morgenbuffet: 640 kr.
Inkl. fuldpension: 970 kr.

2 sengs værelse:
Inkl. morgenbuffet: 820 kr.
Inkl. fuldpension: 1460 kr.

Måltidsbilletter kan købes til 175 kr./stk.

Online bestilling af værelser

 

Seriøs hyggeskak - masser af snak og uden ur

02-08-2015 13:37

Selvfølgelig har de været her igen i år, de to københavnske Altmeistre, som helst sidder ude, i år af vejrmæssige grunde oftere inde i mellemgangen.

Hvenekilde og Brøndum, med fornavnene Jørgen og Eric. 
 
De er aktive ved skakbrættet med deres eget koncept, som er en blanding af en underholdende gennemgang af egne spil, analyser af åbninger og løse partier. Sjældent uden tilskuere.
 
Træk må gerne laves om, somme tider tre-fire træk tilbage, og så ud over stepperne igen. En af dagene står Farajowitz-gambit på repertoiret, et par dage senere er det "flodhesten", der behandles. 
 
Hele tiden med friske bemærkninger:
 
- Lad os se hvordan det kan spænde an. Om lidt skal de sendes af sted, de brikker der.
- Hov hov, Damen skal ned på e3.
- Ja ja, men så lange arme har jeg ikke...
 
Begge har tiltel af FM. Begge har københavnsmesterskaber som trofæer. Og pudsigt nok har de i dag nøjagtig samme rating, 2114.
 
- Ja vi er som et par siamesiske tvillinger efterhånden, siger den yngste, Eric Brøndum, årgang 1941. De har mødt en del stormestre gennem tiderne og kan ikke rigtig huske hvor mange. I år spillede de i samme runde i Øresundssalen mod en GM, Brøndum mod Timman, mens Hvenekilde modte den franske stormester Chabanon.

Hvenekilde er fyldt 80 i år, og altså fra den samme gode årgang som Bent Larsen. 
 
Larsen og Hvenekilde mærkeligt nok aldrig mødt hinanden i et seriøst turneringsparti. Man kunne anføre, at Bent Larsen spillede i en anden og højere liga, men i et enkelt tilfælde er det ikke helt rigtigt. 
 
En af Jørgen Hvenekildes store succeser var nemlig i en Copenhagen Open, dengang da turneringer gerne måtte hedde noget på dansk. Så det var "København Åben" og året 1964. Hvenekilde vandt turneringen i fin stil foran flere stormestre.
 
- Bent Larsen var med, men han havde ikke point nok i den turnering til at møde mig, siger Jørgen Hvenekilde, der mødte GM Fridrik Olafsson i turneringen. Det parti endte remis.
 
Brøndum har heller ikke spillet mod Larsen. 
 
- Næh men jeg har skrevet en bog om ham, siger Brøndum uden at nævne titlen. Det er heller ikke nødvendigt: De fleste skakspillere, i hvert fald seniorspillere, kender udmærket den lille bog "Bent Larsen - the Fighter".
 
Den betegnelse, fighter, lever de også selv op til - de svigter sjældent Politiken Cup, og alt taler for, at de er på plads igen ved brættet i 2016.

DHTML Menu By Milonic JavaScript