Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Enkeltværelse:
Inkl. morgenbuffet: 640 kr.
Inkl. fuldpension: 970 kr.

2 sengs værelse:
Inkl. morgenbuffet: 820 kr.
Inkl. fuldpension: 1460 kr.

Måltidsbilletter kan købes til 175 kr./stk.

Online bestilling af værelser

 

Runderapport 8. runde

31-07-2015 21:31

Det meste af dagen havde jeg en meget kompetent makker i kommentatorlokalet, den svenske mester og Stormester, Nils Grandelius. Det løftede jo niveauet en hel del!

 
Nils Grandelius gæstede analyselokalet (Foto: Sigfred Haubro)

For de danske spillere var det en blandet landhandel i dagens runde.

GM Kristiansen fik en udmærket remis med de sorte brikker mod GM Grigoriants, medens Sune måtte nøjes med remis mod Martin Matthiesen. Undervejs troede vi at Sune stod overlegent,  men i midtspillet mistede han kontrollen og Martin spillede stærkt og fik fordel. Sune trak ”Stormesterkortet” og tilbød remis, og sådan blev det!

Stormestrene Schandorff, Aagaard og Allan Stig måtte nøjes med remis mod lavere ratede modstandere. Der var dog gevinster til Carsten Høi og Jakob Vang Glud, sidstnævnte vandt over Johnny Veng i et parti hvor vi troede at Johnny stod fint undervejs.

Lidt længere tilbage vandt Martin Haubro et fint parti over Matthias Bach, og det må betyde at Martin er meget tæt på en IM norm!

I toppen var der flere hurtige remisser mellem turneringens førende spillere.

Unge Kristian Stuvik Holm fik med de sorte brikker hurtigt en super stilling mod GM Kunin, og han kom til at stå fuldstændig til gevinst, således at der var mange veje til gevinsten. Teknikken svigtede på det skammeligste, og Kristian blev snydt så vandet drev. Det var virkelig helt utroligt bittert!

I toppen vandt GM Tiger Hillarp-Persson er meget fint parti over GM Smirin. Tigeren havde de sorte brikker og han valgte en såkaldt flodheste opstilling som sort. Vi kiggede meget på stillingen undervejs, og Grandelius og jeg var enige om, at den israelske Stormester havde en ”off day”. Han spillede mange upræcise træk og efterhånden fik Tigeren en helt overvældende stilling. Afslutningen så overbevisende ud. Efter partiet var vi så heldige at få besøg af vinderen. Den sympatiske svensker gav os lige en times lektion i åbningsteori og god skak, og der var virkelig meget at lære, både for begynderen og den dygtige spiller!

Tak til de svenske Stormestre Grandelius og Hillarp-Persson for at give os alle en super dag i kommentatorlokalet!

Per  Andreasen


Tiger Hillarp-Persson demonstrede sin gevinst (Foto: Thomas Larsen)

DHTML Menu By Milonic JavaScript