Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Enkeltværelse:
Inkl. morgenbuffet: 640 kr.
Inkl. fuldpension: 970 kr.

2 sengs værelse:
Inkl. morgenbuffet: 820 kr.
Inkl. fuldpension: 1460 kr.

Måltidsbilletter kan købes til 175 kr./stk.

Online bestilling af værelser

 

GM-norm til 17-årige Jan-Christian Schröder

31-07-2015 20:00

Den 17-årige Jan-Christian Schröder fra SV 1920 Hofheim, syd for Hessen, i Tyskland er sikker på at opnå en GM-norm i årets turnering. Det er Jan-Christian Schröders anden norm, og den første er såmænd også fra Politiken Cup, nemlig fra sidste år.

Schröder har spillet overbevisende og på vejen til de foreløbige 6,5 point har han blandt andet tildelt såvel Fressinet som Mihail Marin deres hidtil eneste nederlag.
 
Allerede fredag formiddag inden 8.runde opsøger en af den unge tyskers klubkammerater, IM Erik Zude, stævnekontoret for at høre nærmere om nogle udregninger i forbindelse med den mulige GM-norm. 
 
I ottende runde fredag spiller Schröder remis med GM Maze, og normen synes at være hjemme, selv om 9. runde ikke er lagt. Jeg taler med flere af de tyske spillere, som ved, at Schröder er på sit værelse, hvor de ikke ønsker at forstyrre ham. Respekten for den unge mester er tydelig blandt hans landsmænd.
 
Senere dukker Jan-Christian Schröder op og smiler beskedent og høfligt, da jeg foreslår at han kan komme til Helsingør igen til næste år og score endnu en norm. Den norm må bestemt gerne komme tidligere.
 
- Jeg har tre forsøg mere denne sommer. Det gælder om at få spillet meget nu, og jeg skal spille i Riga, Barcelona og på Rhodos. Turneringen på den græske ø spilles vist for første gang, og der er 10 stormestre med, siger Schröder.
 
Efter de tre turneringer står den på skolearbejde og derefter vil han satse på skak.
Jan-Christian Schröder blev FM i 2012 og derefter gik der et par år før der kom mere skred i spillet. Han har kun været IM nogle få måneder, idet han fik titlen i foråret.
 
Som spillet har været i denne turnering er det dog tydeligt, at IM-titlen heller ikke skulle være den skaklige endestation for den unge talentfulde tysker, der i 9. runde møder Shankland.  

DHTML Menu By Milonic JavaScript