Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Enkeltværelse:
Inkl. morgenbuffet: 640 kr.
Inkl. fuldpension: 970 kr.

2 sengs værelse:
Inkl. morgenbuffet: 820 kr.
Inkl. fuldpension: 1460 kr.

Måltidsbilletter kan købes til 175 kr./stk.

Online bestilling af værelser

 

Runderapport 5. runde

28-07-2015 19:54

Igen i dag blev det en god danskerrunde med masser af gode og overraskende resultater.

 
Den største danske overraskelse var, at Jakob Aabling vandt over GM Sune Berg Hansen. Jakob spillede ellers åbningen slapt og det var mit indtryk at Sune stod bedst undervejs. Jeg tror at Sune overså en stærk hvid ressource der fremkom efter 30.De2, Da7? 
 
 
og her kontrede Jakob med det stærke 31. Td4! og pludselig er det sort der har problemer. Stillingen kunne vel stadig reddes, men Sune overvandt ikke chokket og spillede upræcist i fortsættelsen og måtte ned.
 
GM Schandorff opnåede remis mod GM Nisipeanu og GM Glud holdt en ½ med de sorte brikker mod Noroditsky. I et vildt indviklet parti holdt Martin Haubro remis mod GM Shankland, undervejs troede vi at Haubro var slemt på den, men det hele var ret uklart. GM Aagaard måtte nøjes med remis mod det engelske stortalent Haria, og GM Allan Stig måtte også nøjes med remis mod svenske IM Olsson. Vi troede ellers undervejs at Allan stod meget overbevisende, men 18,-Kf8?! så mistænkeligt ud. I kommentatorrummet kiggede vi på 18,-Lxe2 og 18,-Se5 hvilket vi troede var bedre muligheder.
 
Tom Petri spillede en fin remis mod GM Chabanon, medens IM Antonsen desværre tabte, da han satte en officer i slag mod Harvey.
 
I toppartiet vandt GM Ragger over GM Hillarp-Persson. Svenskeren opgav i denne stilling som fremkom efter 44,-f4.
 
 
I kommentatorsalen demonstrerede jeg at sort vinder efter 45.Kg1,Kg3 46.Kf1,f3. Det troede spillerne vist også. I kommentatorsalen tænkte GM Aagaard sig grundigt om og kom så op med følgende variant. 47.gxf3,Kxf3 48. Ke1,Ke3 49.Kd1,Kd3 50.Kc1,Kc3 51.a4! og stillingen er remis, fx 51,-Kxb4 52.axb5,axb5 53.Kb2 og hvid har oppositionen med remis til følge. Et bittert nederlag for den sympatiske svenske Stormester.
 
Per Andreasen.

DHTML Menu By Milonic JavaScript