Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Enkeltværelse:
Inkl. morgenbuffet: 640 kr.
Inkl. fuldpension: 970 kr.

2 sengs værelse:
Inkl. morgenbuffet: 820 kr.
Inkl. fuldpension: 1460 kr.

Måltidsbilletter kan købes til 175 kr./stk.

Online bestilling af værelser

 

Runderapport 2. runde

26-07-2015 15:37
I 2. runde blev der spillet mange spændende partier, og det trods den store rating forskel på spillerne. Dagens største overraskelse var at Jan Nordenbæk fravristede den amerikanske Stormester Shankland ½ point. Undervejs mente jeg at amerikaneren havde fordel, men i overgangen til slutspillet lykkedes det Jan er få sin elendige krikke på d1 overført til guldfeltet c4 og pludselig var alt uklart. Remis kort efter ved trækgentagelse. Efter partiet kom Jan i kommentatorlokalet om fortalte om partiet, - super.
 
 Jan Nordenbæk (foto: Sigfred Haubro)
 
Også GM Jacob Aagaard kom forbi og viste mange spændende og hårrejsende varianter i sit remisparti mod svenskeren Ivarsson. At Aagaard ”kun” havde spillet remis i det parti tog han med knusende ro, - ”min modstander spillede fint”! Danmarksmesteren kom også forbi og viste den stilrene gevinst mod nordmanden Holm ”den ældre”. ”Jeg fik den forventede lektion” sagde Ragner Holm efter partiet!
 
Allan Stig vandt stilrent over Jonas Bjerre, og Jakob Vang Glud gjorde det samme over amerikaneren Formanek. Viktor Nielsen vandt meget overraskende over GM Jens Kristiansen i et fuldstændig rodet parti med mange smukke finter.
 
På topbrætterne vandt de fleste af de udenlandske favoritter stilrent. Eneste undtagelse var i partiet GM Nisipeanu mod svenskeren Johan Sigeman.  Stormesteren ofrede en bonde for angreb, men svenskeren stillede brikkerne yderst fornuftigt op. I træk 22 ofrede rumæneren en officer med 22.Lxh6
 
 
og svenskeren svarede 22,-g5? Bedre var 22,-gxh6! med sort fordel. I kommentatorrummet kiggede vi meget på denne stilling og vi kunne ikke finde en afgørende fortsættelse for hvid. Vi kiggede mest på 23.Lg6,Sc5 og det ser unægtelig ud som om at sort har stor fordel. Bittert for den sympatiske svensker.
 
Martin Reib spillede meget længe yderst fornuftigt mod GM Marin, men det dobbelte tårnslutspil var tabt.
 
De danske veteraner gjorde det fint mod Stormestrene, men alle måtte ned, Jørgen Løvgren mod GM Schandorff, Hvenekilde måtte ned mod GM Chabanon efter et spændende parti, og endelig måtte Eric Brøndum bøje sig for GM Timman.
 
3 runde spilles senere i dag kl. 17:00.
 
Per Andreasen.

DHTML Menu By Milonic JavaScript