Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Enkeltværelse:
Inkl. morgenbuffet: 640 kr.
Inkl. fuldpension: 970 kr.

2 sengs værelse:
Inkl. morgenbuffet: 820 kr.
Inkl. fuldpension: 1460 kr.

Måltidsbilletter kan købes til 175 kr./stk.

Online bestilling af værelser

Runderapport: 10. runde

29-07-2014 15:50

 

Det var lidt op og ned for de danske farver i turneringens sidste runde.
GM Allan Stig Rasmussen tabte desværre en gevinststilling mod den unge australier Smirnov.
 
21. Da4+!  vandt (i stedet for 21. Db8?). Frygteligt ærgerligt for Allan, der har spillet en god turnering, og så er noget af det ødelagt med et dumt nederlag i sidste runde. Han tog det pænt, og det finder jeg meget positivt.
GM Lars Schandorff slog IM Jens Ove Fries Nielsen i et spændende parti. Undervejs troede vi, at Jens Ove stod godt, men det er muligt at det ikke er rigtigt. Uanset hvad så synes jeg, at det var en god turnering af begge spillere.
Stormestrene Høi og Kristiansen vandt begge sikkert, og unge Rasmus Thøgersen sluttede af med en fin lille sejr over WGM Daulyte.
GM Rodshtein vandt en lynsejr over kinesiske GM Rui Gao. Stillingen efter Sorts 13 træk.
 
Her havde en anden sikkert rokeret, men den unge israeler spillede 14. Tg1!?
15-årige Aryan Tari holdt med de sorte brikker GM Timman stangen – remis. Tari har spillet godt i denne turnering.
GM Hillarp-Persson kom hurtigt på hælene mod GM Jones, og efter 19. -, b6! (som foreslået af Poul Rewitz) var det sikkert allerede slut.
 
Den svenske Stormester sprællede, men måtte ned efter engelsk powerskak.
På topbordet forsøgte GM Rapport længe at vinde mod GM Bu. Det lykkedes ikke, og dermed vandt den kinesiske stormester turneringen med suveræne 9 point af 10 mulige!
Dagens store oplevelse var at 17-årige IM Rasmus Svane – som er fuldstændig dansk, men stiller op for Tyskland – foreløbig – og han tørrede gulvet med turneringens højest ratede spiller GM Moiseenko.
Den seks-dobbelte danmarksmester, GM Sune Berg Hansen gæstede os under disse analyser, og han mente også at Rasmus spillede et meget flot parti! Bomben faldt efter Hvids 24. træk, det tvungne g3.
24. -, Sxh2! og denne stilling kiggede vi meget på. Jeg tror den er tabt, og så vidt jeg kunne se, spillede Rasmus de absolut bedste træk resten af partiet. Virkelig flot. I kommentatorlokalet sagde jeg på et tidspunkt, da vi analyserede på dette parti: ”Ja, nu får vi desværre ikke kigget på så mange andre partier”, hvorefter en publikummer sagde: ”Det gør ikke noget”!
Tak for i år.
Det har igen været en helt fantastisk turnering. Både formanden og de mange hjælpere, indtastere og turneringsledere har gjort det fremragende!
 

Online betaling

Betal indskuddet online

Betaling

SponsorerDHTML Menu By Milonic JavaScript