Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Enkeltværelse:
Inkl. morgenbuffet: 640 kr.
Inkl. fuldpension: 970 kr.

2 sengs værelse:
Inkl. morgenbuffet: 820 kr.
Inkl. fuldpension: 1460 kr.

Måltidsbilletter kan købes til 175 kr./stk.

Online bestilling af værelser

Profil af en kinesisk vinder

29-07-2014 15:22

 

 
Han har været stormester i mere end halvdelen af sit liv, og han er endnu ikke fyldt 29 år. Xiangzhi Bu blev verdens yngste stormester i 1999 i en alder af 13 år, 10 måneder og 13 dage.
Bu fortsatte støt og roligt sin udvikling og nåede op over 2700 for første gang i 2008. Men pludselig stod han i stampe, og han nåede et foreløbigt lavpunkt sidste år, hvor han var ”nede” på 2662.
Lige nu synes Bu dog at tage et gevaldigt tigerspring fremad. Han vandt 14 ratingpoint i en turnering i Kina og med den ratinggevinst, som han får her i Politiken Cup, rykker han 30 placeringer frem på ratinglisten i løbet af bare en måned, og han nu er nr. 24 med 2731.
Som Politikens skakredaktør Sune Berg Hansen: ”Kineserne må ærgre sig over, at han ikke er med ved OL i Tromsø.”
I stedet for at repræsentere de kinesiske farver i Norge tager Bu videre til en ny åben turnering. Han skal være med i Vlissingen i Holland.
Bu startede med at spille i den lokale klub i Qingdao i 1991. Hans første skakbog var en kinesisk oversættelse af Bobby Fischers 60 Memorable Games. Allerede i 1993 vandt han juniormesterskabet i den lokale klub, og lagde yderligere til, fordi han fik et mineralvandsfirma som sponsor, så han som 13-årig kunne tage til Europa for at spille turneringer under sin træner Ji Yungqis opsyn. I løbet af blot to måneder opnåede han tre stormesternormer.
I 2000 i New York besejrede Bu azerbajdjaneren Teimour Radjabov med hele 6½-1½ i en match, hvor spillerne havde en time til hele partiet. En storslået revanche for Bu, der havde tabt to partier til Radjabov tidligere samme år.
Straks før Politiken Cup vandt Bu på deling med Ding Liren Hainan Danzhou Super Grandmaster med 6½ af 9.

Online betaling

Betal indskuddet online

Betaling

SponsorerDHTML Menu By Milonic JavaScript