Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Enkeltværelse:
Inkl. morgenbuffet: 640 kr.
Inkl. fuldpension: 970 kr.

2 sengs værelse:
Inkl. morgenbuffet: 820 kr.
Inkl. fuldpension: 1460 kr.

Måltidsbilletter kan købes til 175 kr./stk.

Online bestilling af værelser

Richárd Rapport en sjælden stjerne

27-07-2014 15:58
 
En af Politiken Cups absolutte stjerner er den ungarske superstormester Richárd Rapport. Han er blot 18 år og har over 2700 rating. Han er dermed den yngste med over 2700 i rating i verden – den næstyngste er den to år ældre hollænder Anish Giri.
Richárd Rapport er et barn af computeralderen, men hans friske og uimponerede stil sender tankerne i retning mod nogle af skakspillets store fritænkere. Rapport er da også en svoren tilhænger af sjældne og tveæggede åbningsvarianter. Han afsøger virkelig grænseområderne på de 64 felter.
Richárd Rapport var endnu ikke fyldt 14 år, da han blev den femteyngste stormester i skakhistorien.
Richárd Rapports ambitioner blev meldt ud med det samme, da han fik titlen: ”Jeg vil først gå efter 2600 i rating, derefter 2700. Mit mål er at blive verdensmester.”
En frimodig udtalelse. Foreløbig er de to første ambitioner indfriet. Her i Politiken Cup stiller han op med 2701 i rating.
Rapport har for eksempel relanceret Larsens Åbning på højeste niveau. Vor berømte stormesters åbning har ikke det bedste ry, fordi Sort med ret enkle midler kan få en lige stilling. Til gengæld har Rapport den fordel, at modstanderen ikke nødvendigvis føler sig hjemme i stillingstypen. Netop dette psykologiske aspekt kender vi danske skakspillere bedre en de fleste.
Idérigdommen i Rapports åbninger er allerede blevet bemærket. Hvad mener man for eksempel om 1. c4 c5 2. Sc3 g6 3. g4!? som han spillede i år i Wijk aan Zees A-gruppe mod den stærke cubaner Dominguez (nu 11 i verden). Eller 1. e4 c6 2. Sc3 d5 3. d4 dxe4 4. Sxe4 Lf5 5. Df3!? Som han spillede mod Harikrishna (nr. 26 i verden).
Richard Rapport er oprindelig fra Szombathely i Ungarn, og han kan godt lide hovedstaden Budapest: ”Men jeg er flyttet til Beograd med min veninde Jovana Vojinovic.”
Får du støtte fra den ungarske regering eller… ”Nej-nej,” griner Richard, ”jeg modtager ingen støtte.”
Richard Rapport må altså ud på de europæiske landeveje og spille: ”Inden Politiken Cup har jeg spillet 40 partier i år.”
Ungareren nyder sit ophold, og forleden kiggede Jovanka forbi. Den serbiske WGM og Richárd dannede et spændende par i parlyn, og selv om de var fremme, så opnåede de ikke at komme ind i præmieplaceringerne i det særdeles stærkt besatte parmesterskab.
Det er i øvrigt anden gang Rapport deltager i Politiken Cup. Han spillede også med for tre år siden.

 

Online betaling

Betal indskuddet online

Betaling

SponsorerDHTML Menu By Milonic JavaScript