Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Enkeltværelse:
Inkl. morgenbuffet: 640 kr.
Inkl. fuldpension: 970 kr.

2 sengs værelse:
Inkl. morgenbuffet: 820 kr.
Inkl. fuldpension: 1460 kr.

Måltidsbilletter kan købes til 175 kr./stk.

Online bestilling af værelser

Runderapport: 7. runde

26-07-2014 19:28

 

Vi var i dag vidner til en fantastisk gang skak. Der var virkelig mange godbidder. Desværre gik det ikke de bedste danske så godt i dag. GM Schandorff blev udspillet af en meget veloplagt russisk GM Matlakov. Kig bare engang på slutstillingen!
GM Høi måtte ned mod den unge amerikanske GM Ramirez, og GM Jens Kristiansen blev udspillet af en stærkt spillende tysker FM Fabian Englert. IM Fries Nielsen havde en rigtig god stilling mod FM Buchal, men et eller andet gik galt og vores mand måtte nøjes med remis. FM Jacob Carstensen lavede en fejlkombination og tabte meget hurtigt til klubkammeraten GM Tiger Hillarp-Persson fra Brønshøj Skakforening. Den eneste fordel ved dette var, at Tigeren derefter kom i kommentatorlokalet og igen delte ud af sin enorme viden om skak!
Et stort lyspunkt var, at GM Allan Stig for tredje gang med sort i denne turnering uden problemer holdt remis mod en meget højt ratet modstander – denne gang var det GM Negi!
Allan Stig Rasmussen
Martin Percivaldi spillede en stærk remis mod den tyske IM Zude i et parti, hvor vi vurderede, at den unge nordsjællænder nærmest stod til gevinst i slutstillingen. Martin Haubro fortsatte en god stime og vandt fra en svær stilling over WGM Dailyte!
…. og så begynder de svenske stormestre endelig at røre på sig! Ud over Hillarp-Persson vandt både Hector og Semcesen i sikker stil.
På bord 1 vandt Bu et langt parti over Rodshtein. Tårnslutspillet spillede israeleren dårligt, var vores konklusion.
Efter partiet talte jeg kort med den sympatiske kineser. Han mente at 49. Td8? var en fejl. 49. Kd1! bør være remis.
GM Moiseenko vandt et uligefarvet løberslutspil mod GM Cornette. Undervejs havde vi ellers haft mest fidus til franskmanden, men i løberslutspillet vandt ukraineren på en nærmest studieagtig måde. Vi troede, at det var remis på et tidspunkt, og det var det måske også. Gevinstplanen - da Sort havde fået bonden frem til a3 – blev i kommentatorlokalet skitseret af danmarksmester Allan Stig. Også IM Jepson og FM Peter Skovgaard havde mange fine pointer i dette svære slutspil.
Et af dagens mest spændende partier var IM Svane mod GM Edouard! Længe mente vi, at Svane stod virkelig godt, og den første gang i partiet vi diskuterede en stilling var denne som fremkom efter franskmandens træk 17.

Her foreslog Thomas Schou-Moldt 18. Tb5! à la Petrosjan. Både Tigeren og jeg var helt enige i, at dette måtte være supergodt for Hvid. Svane spillede 18. Sb5, og det fejler sikkert ingenting. I fortsættelsen syntes jeg, at Rasmus Svane spillede virkelig godt og den franske stjerne blev presset helt i bund.

26. Txc7? var en alvorlig fejl, meget bedre var 26. Td1! med stor fordel.
31. Sb5 var måske heller ikke rigtigt, vi prøvede længe at få 31. Ld5!? til at virke, men det lod til, at franskmanden kunne parere de hvide trusler, men måske der var et eller andet trick? Efterhånden fik franskmanden overtaget og vandt. Et bittert nederlag til unge Svane!
 

Online betaling

Betal indskuddet online

Betaling

SponsorerDHTML Menu By Milonic JavaScript