Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Enkeltværelse:
Inkl. morgenbuffet: 640 kr.
Inkl. fuldpension: 970 kr.

2 sengs værelse:
Inkl. morgenbuffet: 820 kr.
Inkl. fuldpension: 1460 kr.

Måltidsbilletter kan købes til 175 kr./stk.

Online bestilling af værelser

De gamle mænd i atriumgården råber Bu!

26-07-2014 10:57
De var stærkt savnede sidste år – Eric Brøndum og Jørgen Hvenekilde. I fjor var de forhindret i at deltage, og mange spurgte turneringsledelsen, hvor d’herrer dog var henne.
Brøndum og Hvenekilde har gennem årene haft det der med at tiltrække skaklig opmærksomhed, når de for Gud ved hvilken gang analyserede mulighederne i Flodheste-systemet, den lange variant i Kongeindisk eller fianchetto-versionen af Philidors Forsvar. De beske, rammende, finurlige, underfundige, sarkastiske og ironiske bemærkninger fyger gennem luften, mens brikkerne flyttes rundt.
Og nu sidder de igen i Atriumgården og tiltrækker husarerne.
Jørgen Hvenekilde (årgang 1935) og Eric Brøndum (1941) har begge været københavnsmestre. Hvenekilde sågar en af de få, der både har vundet Copenhagen Open og københavnsmesterskabets eliteklasse. Det med Copenhagen Open er måske en tilsnigelse, for turneringen hed i 1964 København Åben. Hvenekilde holdt Bent Larsen – der netop havde kvalificeret sig til kandidatturneringen – og Fridrik Olafsson (med i kandidatturneringen 1959) bag sig. I 1965 vandt Hvenekilde også københavnsmesterskabet.
Eric Brøndum har ikke vundet Copenhagen Open, men i den allerførste turnering med dette navn i 1979 endte han på andenpladsen efter Carsten Høi. I 1976 vandt Brøndum københavnsmesterskabet og blev nr. 2 ved DM. Gennem tiderne har begge spillere hentet adskillige stormesterskalpe, for de har aldrig været bange for at kæmpe med blanke våben og åben pande.
 
”Gamle nar” siger den ene. ”Nåh, havde du den? Skal du ikke dække d5?”
”Ha, vi ruller videre med krikken!”
Hvorfor er de her på Konventum?
”Fordi det er en godt arrangeret turnering. Tingene er i orden. Det er herligt at spille med og møde gamle venner. Og så er det et pragtfuldt område. Rundt omkring hænger fremragende kunst, som vi også nyder. Der er masser at glæde sig over, som intet har med at skak at gøre, selv om det selvfølgelig er det, der får os til at tage herop.” De rosende ord falder i en lang perlerække.
Hva’ ligner det, at de er så positive? De lever ikke op til ryet om gammelmandsbrok og et problemorienteret fokus.
Er der slet ikke noget de kan brumme over?
”Jo, siger Hvenekilde. ”Maden…! Jeg er ikke meget for buffet hele tiden. Jeg kan bedre lide, når aftensmaden kommer ind på anrettede tallerkener.”
Brøndum påpeger, at da der også er noget med vinen: ”Det er efterhånden blevet lidt af en udskrivning for en flaske,” supplerer han.
Og nu sidder de altså som de to gamle i Mupper Show og råber Bu!!!!
Ikke fordi de er utilfredse, men de mener at den kinesiske stormester af samme navn vinder dette års udgave af Politiken Cup.
 
 
 
 

Online betaling

Betal indskuddet online

Betaling

SponsorerDHTML Menu By Milonic JavaScript