Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Enkeltværelse:
Inkl. morgenbuffet: 640 kr.
Inkl. fuldpension: 970 kr.

2 sengs værelse:
Inkl. morgenbuffet: 820 kr.
Inkl. fuldpension: 1460 kr.

Måltidsbilletter kan købes til 175 kr./stk.

Online bestilling af værelser

Runderapport: 6. runde

25-07-2014 19:30

 

Yes, yes. Endelig en rigtig god dag for de bedste danske spillere.
GM Lars Schandorff fik tilsyneladende ikke alverden ud af en meget stille åbning mod FM Bjørn Ochsner, men i midtspillet gik Bjørn fejl, og stormesteren viste sin fine teknik. Det så legende let ud.
GM Allan Stig Rasmussen mødte FM Niels Jørgen Fries Nielsen, og det blev et spændende parti. Niels Jørgen ofrede en kvalitet, men fik en del spil på de sorte felter, og i kommentatorlokalet mente vi, at stillingen langt hen i partiet var uklar til trods for stormesterens merkvalitet. Op mod tidkontrollen gik Sort forkert, og Allan vandt sikkert.
GM Jens Kristiansen spillede et modelparti mod Nina Høiberg. Jens fik en stærk springer på e4, og Nina havde en ringe ditto på g6. Det var klart at Ninas chancer bestod i et angreb mod den hvide konge, men der var ikke noget, og Jens trævlede det let op.
GM Carsten Høi viste også klassen med en stensikker sejr over unge Martin Percivaldi. I midtspillet vandt Hvid en bonde og omsatte fordelen sikkert.
Man bemærker at alle fire danske stormestre havde de hvide brikker, hvorfor man må formode, at de i morgen får de sorte brikker mod en stærk modstander!
Jacob Carstensen, Brønshøj, overraskede, ved med de sorte brikker at holde GM Timman til remis efter et korrekt parti. Virkelig en flot præstation.
GM Jones spillede en spændende åbning mod GM Le Roux. Han ofrede et helt tårn for angreb og efter hæsblæsende komplikationer, endte de i et slutspil, hvor Hvid havde to Løbere + fem bønder mod to springere, løber og to bønder, hvilket englænderen omsatte i en sikker gevinst.
GM Hillarp-Persson havde hvid mod GM Rodshtein. Tigeren tillod en grim binding af sin springer på e4, og trods det, at han sprællede, havde israeleren vist nok hele tiden styr på det, og han vandt i sikker stil.
IM Jens Ove Fries Nielsen spillede igen et sindsoprivende spændende parti. Denne gang mod nordmanden Fossan. Undervejs troede vi, at Jens Ove ville vinde i angreb, men da vi igen så på stillingen, var de pludselig kommet over i et slutspil, hvor Jens Ove manglede en officer, medens han i stedet havde fire bønder mere. Her troede vi til gengæld længe, at det så skidt ud for Jens Ove, men i nordmandens tidnød fandt han nogle fantastiske ressourcer, og det hele endte med remis. I slutspillet kunne det let have gået begge veje. Det er altid en fornøjelse at følge Jens Ove, og foreløbig er han den spiller, vi har brugt mest tid på i kommentatorlokalet.
Lidt længere nede i tabellen bemærkede man, at de unge stortalenter Ellen Fredericia Nielsen og Filip Boe begynder at vise tænder med hver sin gevinst. Disse to ser jeg meget gerne meget længere fremme i tabellen.
På topbrætterne så vi nogle hurtige remisser. Det er en lang og hård turnering.

Online betaling

Betal indskuddet online

Betaling

SponsorerDHTML Menu By Milonic JavaScript