Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Enkeltværelse:
Inkl. morgenbuffet: 640 kr.
Inkl. fuldpension: 970 kr.

2 sengs værelse:
Inkl. morgenbuffet: 820 kr.
Inkl. fuldpension: 1460 kr.

Måltidsbilletter kan købes til 175 kr./stk.

Online bestilling af værelser

Pænt fremmøde til den sidste dans med Lizzie

24-07-2014 13:38

Den svenske skakjournalist Lars Grahn holdt et velbesøgt foredrag onsdag aften i kommentarsalen. Grahn fortalte om kandidatsemifinalen i Malmö mellem datidens formentlig to stærkeste skakspillere i 1968: Bent Larsen og Boris Spasskij.

Forfatteren undrede sig over den manglende interesse for at arrangere denne fantastiske dyst. Det burde have været en flødeskumskage for en hvilken som helst skakarrangør. Kun Cuba kom med et bud, men både Larsen (pga. varmen) og Spasskij (ønskede vestlig valuta) afslog at spille hos Fidel Castro, selv om arrangementet formentlig ville have været af ypperste karat. I stedet blev matchen af FIDE-præsident Folke Rogard tilbudt til Malmö. Her havde man så langt fra cubanernes erfaring med at arrangere verdensklassestævner. Man var vant til at arrangere klub- og distriksmesterskaber, når det gik højest. Den unge Lars Grahn var demofører under hele matchen, og han har med både indsigt, research og fin skildringsevne leveret et nydeligt lille opus om denne mærkværdige match. I bogen er der også et større portræt af Bent Larsens første hustru Lizzie. Da "Lasse" ville læse et afsnit op om hende, måtte han meget rørt overlade oplæsningen til stormester Jonny Hector.

Bogen anbefales på det varmeste midt i den danske hedebølge. "När Bent mötte Boris och sista dansen med Lizzie" kan erhverves gennem Dansk Skaksalg for 140 kroner.

Online betaling

Betal indskuddet online

Betaling

SponsorerDHTML Menu By Milonic JavaScript