Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Enkeltværelse:
Inkl. morgenbuffet: 640 kr.
Inkl. fuldpension: 970 kr.

2 sengs værelse:
Inkl. morgenbuffet: 820 kr.
Inkl. fuldpension: 1460 kr.

Måltidsbilletter kan købes til 175 kr./stk.

Online bestilling af værelser

Runderapport: Runde Fire

23-07-2014 18:27

 

Igen var der rigtig godt besøgt i kommentatorlokalet, og vi fik virkelig smæk for skillingen! Dagens højdepunkt var så afgjort IM Jens Ove Fries Nielsens gevinst mod GM Jan Timman. Jens Ove spille som sort flodhesteforsvaret, en åbning som han de senere år har benyttet sig en del af. I midtspillet ofrede Timman en bonde for stærkt angreb, og undervejs troede vi, at Timman ville vinde. Der var mange og fornøjelige analyser undervejs, men de egentlig løjer startede i følgende stilling hvor sort er i trækket.
 
Vores konklusion var, at Sort er på den. Trækker han 25. -, Sxh5 26. Sxh5 Dxh5 27. Sxg4, og Hvid står overvældende. Spiller han i stedet 25. -, Sd5, så 26. Le1, og Hvid står godt. I stedet kom Jens Ove op med 25. -, Sd4?! Vi kunne ikke se, hvad Sort har for officeren efter 26. Lxd4, og uanset om Sort slår på g3 eller d4, slår Hvid på f6 med officersgevinst, også selv om Jens Ove har en anelse modspil på grund af løberen på b7. Timman spillede dog et dårligt træk i stedet, nemlig 26. De1?, og Jens Ove kvitterede straks med 26. -, Lxg2! Så var der ligesom budt op til dans. Partiet fortsatte med 27. exf6 Sf3+ 28. Sxf3 Lxf3 29. Le3 Lxf6 30. Df2, og her tænkte Jens Ove sig så om.
Kommentatorsalen emmede af spænding, vi havde fundet 30. -, Td2!! og dette fantastiske træk vinder næsten øjeblikkeligt! Klubkammeraten fra Viborg, Olav Larsen, sagde da også: ”Det ser Jens Ove naturligvis, det er jo lige ham”. Stort var chokket og skuffelsen, da han spillede 30. -, Lxb2? Ingen af spillerne havde altså set trækket, og nu havde Timman chancen for at trække i nødbremsen med 31. Dh2! I stedet spillede han 31. Le4? og derefter fik Jens Ove igen chancen. 31. -, Td2!
Denne gang så han det! 32. Lxd2 Ld4 33.Lxf3 exf3!, og Hvid opgav til publikums udelte begejstring! Fantastisk underholdning. Sådan er det med Jens Ove: Somme tider går det, og somme tider går det slet ikke!
Jens Ove Fries Nielsen - En ud af 7 med 4/4.
Den anden dansker i kommentorsalen var GM Allan Stig Rasmussen. Han havde en meget svær lodtrækning i den franske GM Edouard. Allan spillede Hollandsk, Leningradvarianten, og det var vores fornemmelse, at Allan stod fint hele vejen. Efter partiet kom Allan i kommentatorsalen og bekræftede vores analyser og viste flere til. Han stod fint hele vejen og remis var et retfærdigt – og for Allan – meget fint resultat!
På LIVE 2 så vi, at unge Martin Haubro kvaste den tidligere mangedobbelte danmarksmester, seniorverdensmester og viceseniorverdensmester Jens Kristiansen i en Benoni. Efter partiet kom begge spillerne i kommentatorlokalet og gav deres besyv med til partiet, og Martin viste de flotte varianter på vej mod gevinsten.
Den franske stormester Cornette ofrede tilsyneladende ukorrekt en officer, og lidt senere en til mod GM Rapport. Vi mente, at ungareren stod klart til gevinst. Cornette lavede dog noget smart og fik en evig skak ind med remis til følge. I de øvrige topopgør, så vi de ventede favoritsejre.

Online betaling

Betal indskuddet online

Betaling

SponsorerDHTML Menu By Milonic JavaScript