Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Enkeltværelse:
Inkl. morgenbuffet: 640 kr.
Inkl. fuldpension: 970 kr.

2 sengs værelse:
Inkl. morgenbuffet: 820 kr.
Inkl. fuldpension: 1460 kr.

Måltidsbilletter kan købes til 175 kr./stk.

Online bestilling af værelser

Runderapport: 3. runde

22-07-2014 22:19
Det var en skidt aftenrunde for de danske farver. Godt nok mødte mange af vores spillere hård modstand, men det blev heller ikke til mange points.
Nikolaj Palm tabte til franske GM Edouard, men desværre uden at have ydet meget modstand. Palm kom alligevel i kommentatorrummet og var med til at gennemgå partiet. Det gjorde han på udmærket vis, selv om han naturligvis ærgrede sig over ikke at have ydet væsentlig modstand. Men den franske stormester viste klassen – powerskak fra første træk, og det var der ikke så meget at gøre ved.
Martin Matthiesen gjorde heller ikke meget modstand mod Romanov, og selv om russeren er stormester, så det ud som om, at Martin spillede langt under sin normalt høje standard.
Tom Petri blev rullet af GM Rapport, men undervejs mente vi nu, at han stod fint. Tom kom i kommentatorrummet efter partiet og oplyste os om
 
  
 at 24. -, Lc8? var et ringe træk. I stedet 24. -, e4!, og Sort står tilsyneladende fint.
Bjørn Ochsner tabte med de hvide brikker til GM Jones. De spillede en lang teorivariant, men allerede ret tidligt mente vi, at Sort have rigeligt spil for den ofrede bonde. Den sorte kongestilling var sikker, men det var den hvide ikke. Vi brugte meget tid på stillingen, og lykkedes os ikke at finde noget godt for Hvid, og det var i hvert fald en stilling, der i praktisk spil er utrolig svær at holde for Hvid. WFM Marie Frank fandt i kommentatorlokalet det ene strålende træk efter det andet!
GM Allan Stig Rasmussen viste danmarksmestertakter og vandt i sikker stil over unge svenske Tom Rydström. Til gengæld måtte de tre andre danske stormestre alle skuffende afgive et halvt point.
IM Jens Ove Fries Nielsen har også 3 point og er med helt fremme, men det var vist mere held end forstand. I (hvad jeg opfattede som) en fuldstændig tabt stilling, lavede svenske Gajic et elendigt træk nemlig
 
31. -, Se5?? Som – så vidt jeg kan se - fuldstændig ødelægger hans stilling, idet Hvid pludselig slipper af med den elendige løber på h2, og pludselig er alt muligt galt i den sorte stilling!
Jakob Aabling kæmpede længe heroisk mod den russiske GM Matlakov, men til sidst måtte han ned. Det var det parti, vi brugte længst tid på i kommentatorlokalet.
Lidt længere nede bemærkes, at Martin Haubro meget flot tilkæmpede sig en remis mod IM Aryan Tari.
I toppen var der lutter sikre sejre til de stærkeste udenlandske stormestre.
Dette var turneringens sidste flade etape (Citat: Chief arbiter Peter Olesen). I morgen starter bjergetaperne! 4. runde starter kl. 13.00, kommenteringen kl. 13.30.

Online betaling

Betal indskuddet online

Betaling

SponsorerDHTML Menu By Milonic JavaScript