Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Enkeltværelse:
Inkl. morgenbuffet: 640 kr.
Inkl. fuldpension: 970 kr.

2 sengs værelse:
Inkl. morgenbuffet: 820 kr.
Inkl. fuldpension: 1460 kr.

Måltidsbilletter kan købes til 175 kr./stk.

Online bestilling af værelser

Runderapport : 1. runde

21-07-2014 19:29

1.runde Velkommen til Politiken Cup 2014. Som sædvanlig er jeg kommentator, og lige så sædvanligt er det jo, at jeg skriver dagens runderapporter med fokus på de bedste danske spillere. I mine analyser bruger jeg ikke computer. Derfor skal man vænne sig til, at der vil være mange ”fejl” eller i hvert fald fejlbedømmelser i mine rapporter. Vil man høre ”sandheden” om partierne, må man lede et andet sted.

På topbordet blev GM Moiseenko udsat for Kongegambit fra Michael Agermose nemlig 1.e4 e5 2. f4! Ukraineren reagerede dog køligt med 2. -, d5! og fik hurtigt en fin stilling og vandt uden det store besvær, selv om stillingen langt hen i partiet var lige ifølge vinderen. Den unge ungarske stormester Rapport vandt i fem træk på bræt 2. Han satte mat med en gammel, men meget kendt fælde. Pinligt af modstanderen.

På alle andre topbrætter var der tæsk til underhundene. Unge Casper Christensen kæmpede dog længe mod den israelske stormester Rodshtein, og i kommentatorlokalet mente de fleste, at stillingen længe var lige. Op mod tidnøden fik stormesteren dog overtaget og vandt som ventet. Også GM Timman vandt et langt parti – og med en del besvær.

På bræt 10 var vi tæt på at få den første overraskelse. Den tyske stormester Meier har netop færdiggjort stormesterturneringen i Dortmund, og her vandt han over både GM Naiditsch og GM Kramnik (!), så det var sikkert svært for ham at opstille sig til en meget svagere modstander.

Her trak svenskeren Svedberg 40. -, Te6? og tabte efterhånden. I kommentatorlokalet gjorde danmarksmester Allan Stig opmærksom på, at 40. -, h5! havde været en meget bedre chance. Stillingen er ca. lige, men i praksis vil jeg mene, at Sort har de bedste chancer!

Over hele linjen var der altså favoritsejre, og også hvis vi kigger på de næste 20 brætter på LIVE 2. De danske stormestre startede alle med et point: Allan Stig, Schandorff, Carsten Høi og Jens Kristiansen.

Den australske stormester David Smerdon vandt et smukt parti mod færingen Justinussen. Efter partiet kom den sympatiske stormester i kommentatorlokalet og viste partiet og et meget smukt træk. Her har Hvid netop trukket 17. Sc3-b1.

Smerdon spillede nu det meget smukke 17. -, Df4! Dette var selvfølgelig planlagt fire træk forinden. Partiet sluttede med 18. Txc7+ Dxc7 19. Tc1 Dxc1! 20. Lxc1 Td1+ og Hvid opgav. Smukt, smukt!

2. runde spilles tirsdag formiddag allerede kl. 10.00 og 3. runde også i morgen kl. 17.00. Der bliver sikkert lidt mere kamp om pointsene i disse runder.

Online betaling

Betal indskuddet online

Betaling

SponsorerDHTML Menu By Milonic JavaScript