Externe links

Lars Grahn blog
NetAvisen (norsk)
SchackSnack
Foelg partierne live paa din android smartphone: Live Chess App

Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Enkeltværelse:
Inkl. morgenbuffet: 640 kr.
Inkl. fuldpension: 970 kr.

2 sengs værelse:
Inkl. morgenbuffet: 820 kr.
Inkl. fuldpension: 1460 kr.

Måltidsbilletter kan købes til 175 kr./stk.

Gå til online booking her

Runderapport 8. runde.

02-08-2013 19:32

Det var en god dag for de (fleste) af de bedste danskere.

GM Allan Stig tabte dog desværre til den amerikanske Stormester Erenburg. Det var et meget komplekst parti, hvor vi mente at Allan stod godt det meste af vejen. Da hvid fik skubbet bonden frem til e6 skiftede vi standpunkt, og i stærk tidnød gik Allan vild, - men stillingen var måske tabt.

IM Jakob Vang Glud vandt mirakuløst. Han stod sikkert under det meste af tiden mod den unge belgiske IM Soors, men i slutspillet gik belgieren helt galt og Jakob vandt ;-)
 
IM Soors - IM Jakob Vang Glud
 
GM Sune vandt en sikker sejr mod den spanske IM Riviero, og efterfølgende demonstrerede Sune partiet på en morsom og instruktiv måde for at talstærkt publikum.
 
IM Mads Andersen kom tilbage med en sejr mod FM Karsten Larsen. Undervejs mente vi at Karsten havde stærkt angreb mod den sorte Konge, men vi fandt ikke noget afgørende, og det gjorde Karsten heller ikke. I efteranalysen i kommentatorlokalet viste Mads os hvorfor det ikke virkede.
 
GM Schandorff vandt et virkelig godt parti mod IM Simon Bekker-Jensen, og han fik det til at se så let ud. Undervejs troede vi egentlig at Simon stod fint, men efter 21,-Sg4! fornemmede vi at sort havde mange farlige trusler.
 
Martin Haubro overraskede stort med en sejr mod IM Mikkelsen, og kvindelandstræner Thomas Schou-Moldt vandt et indviklet parti mod FM Jakob Aabling-Thomsen og berøvede dermed i første omgang en meget sandsynlig IM norm/titel fra Jakob. Men skidt, den får han en anden gang. Begge spillere kom i kommentatorlokalet og gennemgik partiet med os.
 
Sandi Stojanovski stjal endnu ½ point fra en stærk spiller, denne gang gik det ud over IM Rasmus Svane. Sandi har virkelig haft en fin turnering!
 
I toppen blev det remis mellem Stormestrene Cheparinov og Edouard, og mellem Hector og Timman. I sidstnævnte parti mente vi at Hector undervejs stod til tab, men han reddede sig en evigskak da det så allerværst ud. Vi kommer ind i partiet efter hvids træk 51. Kf1 
 

Her foreslog Peter Gallmeyer i kommentatorlokalet 51,-Tf5! med idéen at true på g3,f3 og Lb5 og med gevinst. Vi kiggede lidt på det og det ser så rigtigt ud. Timman spillede 51,-Dxg3 og efter 52.Lc5!,Ta5 53.Df7,Txa3 54.Te8+ var det remis.
 
GM Brunello vandt over GM Smerdon i et vildt parti hvor vi mente at Smerdon stod bedst det meste af vejen, men i slutspillet blev den sympatiske australske Stormester kørt.
 
GM Negi vandt let over den franske GM Maze. Både Brunello, Negi og Cheparinov har nu 7 point af 8 mulige!
 
GM Negi
 
Se hele live-kommenteringen:
 
 

Program


Poltiken Cup 2013

Online betaling

Betal indskuddet online

Betaling

SponsorerDHTML Menu By Milonic JavaScript