Externe links

Lars Grahn blog
NetAvisen (norsk)
SchackSnack
Foelg partierne live paa din android smartphone: Live Chess App

Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Enkeltværelse:
Inkl. morgenbuffet: 640 kr.
Inkl. fuldpension: 970 kr.

2 sengs værelse:
Inkl. morgenbuffet: 820 kr.
Inkl. fuldpension: 1460 kr.

Måltidsbilletter kan købes til 175 kr./stk.

Gå til online booking her

Runderapport 7. runde.

01-08-2013 19:33

Det var desværre ikke en god dag for danskerne i toppen af turneringen.

GM Sune måtte nøjes med remis mod IM Simon Bekker-Jensen, og så synes vi oven i købet at Simon stod lidt bedre det meste af partiet. Begge spillerne gav efter partiet deres besyv med i kommentatorlokalet, og der var vel bred enighed om at remis var et retfærdigt resultat af det ikke så sindsoprivende parti.

IM Glud måtte ligeledes nøjes med remis mod tyske IM Carlstedt, og undervejs var det fuldstændig uklart, og måske havde tyskeren på et tidspunkt noget rigtig godt. Jakob havde materiale, men tyskeren havde aktivitet, så remis.
 
IM Mikkelsen tabte desværre til den franske Stormester Maze. Nikolaj spillede efter eget udsagn en fingerfejl i åbningen og kom aldrig rigtig med i partiet. Efter partiet gav Nikolaj nogle kommentarer med angående partiet, og jeg synes at det viser Nikolajs klasse, at han kommer i kommentatorlokalet selvom han lige har tabt et dumt parti!
 
Også GM Kristiansen måtte ned mod GM Smerdon. Vi vidste tidligt at de sorte Løbere kunne blive en magtfaktor, og det var netop hvad der skete, - Verdensmesteren blev udspillet på kryds og tværs.
 
IM Jakob Aabling fik sig en fin remis mod GM Bulski. Jakob mishandlede ellers åbningen og fik en temmelig elendig stilling, men Stormesteren greb forkert, og pludselig var Jakob helt med igen. I begyndende tidnød tilbød polakken så pludselig remis. Et dårligt parti, men et virkelig godt resultat af Jakob!
 
IM Mads måtte også nøjes med ½, men modstanderen - svenske Philip Lindgren - spillede godt og remis var retfærdigt.
 
FM David Bekker-Jensen tabte desværre til GM Kunin efter at have haft et forrygende angreb, om der var noget afgørende fandt vi ikke ud af.
 
Lidt længere tilbage var der forventede gevinster til GM Allan Stig, GM Lars Schandorff og til FM Jacob Carstensen.
 
GM Allan Stig Rasmussen
 
I toppen blev det remis mellem GM Negi og GM Cheparinov efter hæsblæsende forviklinger hvor Negi gik hårdt til den med offer på f7 og det hele.
 
GM Negi og GM Cheparinov
 
GM Brunello vandt et lækkert parti over GM Erenburg, - det så ud som om at amerikaneren blev fuldstændig udspillet, og Brunello kunne vinde på mange måder.
 
Partiet GM Edouard mod IM Svane udviklede sig besynderligt. Efter 6 træk fremkom denne stilling hvor franskmanden spillede:
 
 
 
7.Sxd4? Det argumenterede jeg hele dagen for at det er en fejl. Normalt er 7.Sxd5. Derefter fulgte 7,-Sxc3 8.bxc3,e5! 9.Sb5
 
 
..og i denne stilling fattede jeg ikke at Rasmus ikke spillede 9,-Da5 med super god stilling. Det han spillede fejlede dog heller ikke noget, men at han senere tabte/ofrede en bonde var da helt unødvendigt, og også 29,-Lxf1? var uforståeligt. Er den sorte Løber ikke mere værd end den hvide Springer?
 
GM Edouard mod IM Svane
 
Nu vil vi se en spændende 8 runde i morgen hvor de danske farver slår tilbage efter en lidt bleg torsdag!

Program


Poltiken Cup 2013

Online betaling

Betal indskuddet online

Betaling

SponsorerDHTML Menu By Milonic JavaScript