Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Book værelse på Konventum 

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

 

 

?

Hjemmesiden er flyttet til www.xtraconchessopen.dk

Af: Jacob PallesenOpdateret: 19-06-2016 03:24

 Hjemmesiden er flyttet til www.xtraconchessopen.dk

 

Spar 100 kr. på turneringsindskuddet

Af: Thomas LarsenOpdateret: 15-06-2016 19:46

Så kom tilmelding nr. 300, og vi er stærkt på vej imod sidste års deltagerrekord på 429.

Der er stadig mulighed for at opnå en rabat på 100 kr. på turneringsindskuddet til hovedturneringen. Det kræver blot tilmelding og betaling af indskud senest 1. juli 2016.

 

Interview med studiekomponist Steffen Slumstrup Nielsen

Af: Tom SkovgaardOpdateret: 15-06-2016 00:11

Den danske skakstudiekomponist Steffen Slumstrup Nielsen har komponeret og doneret 2 af sine slutspilstudier til Xtracon Chess Open 2016! Steffen Slumstrup Nielsen vandt i 2013 1ste-præmien i "Jan Timman 60 Jubilee Tourney" i konkurrence med nogle af verdens bedste studiekomponister. Steffens vinderstudie blev vist af Timman i hans foredrag om slutspilstudier ved turneringen sidste år.

De 2 studier, som er doneret af Steffen Slumstrup Nielsen, bliver offentliggjort op til dette års turnering. Det første slutspilstudie er allerede publiceret, jf. tidligere nyhed her på siden, og løsere har chancen for at vinde en billet til Gelfand's foredrag inkl. Gelfand's bog.

På turneringens engelske nyhedsside kan man læse et lille interview med Steffen Slumstrup Nielsen, som er klubspiller med rating ca. 2150, om hans arbejde med slutspilstudier, samt se et studie, som Steffen vurderer som et af de bedste han har set!

 

Simultan med de unge GM'er Mads Andersen og Rasmus Svane

Af: Tom SkovgaardOpdateret: 09-06-2016 11:47

Mandag og tirsdag aften er der simultanspil ved 2 af turneringens unge stormestre, nemlig den 21-årige Danmarksmester GM Mads Andersen (billedet tv.) og den 19-årige dansk/tyske IM Rasmus Svane (billedet th.), som forventes udnævnt til stormester af FIDE i september efter sin seneste og 3. GM-norm i Bundesligaen i år.

Man kan tilmelde sig simultanerne her på siden via menuerne – link her. Der er plads til max. 24 deltagere i hver simultan!

Mads Andersens simultan er mandag aften kl. 20:00 og Rasmus Svanes simultan tirsdag aften kl. 20:00.

Der henvises i øvrigt til oversigten over alle sideevents i tidsskemaet her.

 

Løs opgaven - og vind en billet til Gelfands foredrag

Af: Thomas LarsenOpdateret: 06-06-2016 23:12

Nu har du muligheden for at vinde en billet til Boris Gelfands foredrag ”Dynamic Decision Making in Chess”, der afholdes torsdag d. 28. juli kl. 20 i auditoriet på Konventum. Med billetten følger et signeret eksemplar af Gelfands nye bog af samme navn.

For at deltage i konkurrencen skal man løse nedenstående. Vinderen af præmien findes ved lodtrækning blandt de korrekte besvarelser.
Opgaven lyder: ”Hvid trækker og vinder. Angiv hovedvarianten til og med hvids 7. træk.”

Løsninger skal sendes til organiser@xtraconchessopen.dk med emnet ”Gelfand” senest lørdag d. 2. juli. Vinderen offentliggøres umiddelbart herefter.

Opgaven er den første af to opgaver, som er dedikeret til Xtracon Chess Open af den danske opgavekomponist Steffen Slumstrup Nielsen. Steffen vandt førstepræmien i ”Jan Timman 60 Jubilee Tourney” i konkurrence med en række af verdens førende studiekomponister.

Steffen Slumstrup Nielsen løser opgaver under DM i Problemskak.

 

200

Af: Thomas LarsenOpdateret: 12-05-2016 23:17

Så rundede vi 200 tilmeldte. Det var stort set samme tidspunkt, at vi nåede 200 sidste år, og hvis tendensen fortsætter, så kommer vi over 400 deltagere igen i år.

 

Boris Gelfand besøger Xtracon Chess Open!

Af: Tom SkovgaardOpdateret: 11-05-2016 20:56

Boris Gelfand, verdenselitespiller gennem mere end 20 år og VM-udfordrer i 2012, besøger Xtracon Chess Open 27. – 30. juli! Boris Gelfand holder, sammen med Jacob Aagaard, et foredrag om Gelfand’s nye bog ”Dynamic Decision Making in Chess”, som er opfølgeren på Gelfands bog ”Positional Decision Making in Chess”, der vandt prisen ”ECF Book of the Year 2015” fra det engelske skakforbund.

Der vil være en entrépris for at deltage i foredraget på 225 kr. Deltagerne får ud over foredraget også et signeret eksemplar af Gelfands nye bog med hjem. Bogen udkommer i handlen fra forlaget Quality Chess i august.

Boris Gelfand, der er israelsk stormester, huskes måske mest for sin spændende VM-match mod den daværende indiske verdensmester Vishy Anand i 2012, som først blev afgjort i omkampen, med sejr til Anand, efter at den ordinære match på 12 partier var endt uafgjort. Men Gelfand, som var nr. 3 i verden i 1990, har vundet mange fine turneringssejre foran de bedste spillere i verden, bl.a. World Cup’en i 2009 og 3 topturneringer i 2015.

Som en ekstra bonus deltager Boris Gelfand fredag aften d. 29. juli i lynskakturneringen ved Xtracon Chess Open, hvor alle deltagere således vil have en chance, afhængigt af turneringsforløbet, for at møde Gelfand i en lynskakparti!

Foredraget vil blive holdt torsdag d. 28. juli i auditoriet, efter turneringens 7. runde, om aftenen kl. 20:00 og vil vare 1½ – 2 timer. Tilmelding og betaling er mulig her fra hjemmesiden - link her.

 

Julio Granda Zuniga spiller Xtracon Chess Open

Af: Tom SkovgaardOpdateret: 20-03-2016 13:10

Endnu et spændende topnavn er nu klar i feltet til sommerens Xtracon Chess Open - og det er GM Julio Granda Zuniga, Peru, som med sin rating på 2688 er næsthøjest placeret i startlisten som den ser ud nu. Granda Zuniga, som er nr. 52 på FIDE's ratingliste for marts måned, er en spiller, som beundres af mange for sit store naturlige talent for spillet, og som har en række fine resultater i sin karriere siden han blev stormester som 19-årig i 1986.

I FIDE's World Cup 2013 imponerede Granda Zuniga ved at eliminere Melkumyan, Peter Leko og Anish Giri før han blev slået af Caruana. Og i sommeren 2015 noterede Granda Zuniga endnu et topresultat ved at vinde den stærke Andorra Open med 8 point af 9 mulige! Læs om denne sejr hos Chessbase her: http://en.chessbase.com/post/granda-zuniga-supreme-in-andorra. Også tidligere i karrieren har Granda Zuniga haft topresultater, bl.a. med den delte sejr med Bent Larsen i Mar del Plata 1993.

Det er første gang Julie Granda Zuniga spiller i Xtracon Chess Open, og måske er det også første gang Granda Zuniga besøger Danmark!

 

 

100

Af: Thomas LarsenOpdateret: 28-02-2016 21:46

Så nåede vi 100 tilmeldte, og vi er ikke engang nået ud af februar endnu. Bliver sidste års deltagerrekord slået?

 

Kendte ansigter ved Xtracon Chess Open

Af: Thomas LarsenOpdateret: 14-02-2016 00:34

Selv om turneringens navn Xtracon Chess Open er nyt, så er meget ved det gamle i forhold til de seneste års Politiken Cup. Der er således en del gengangere blandt deltagerne i år.

Aleksey Dreev har igennem mange år været en del af den russiske skakelite, og dermed også verdenstoppen. I 1996 var han oppe som nr. 9 i verden. Han kan fremvise en ganske imponerende resultatliste, der bl.a. tæller Junior U16 Verdensmesterskab, Junior Europamesterskab, samt sejre i Biel og Hoogovens turneringen, osv. Han er også nået frem til en VM-kvartfinale og har vundet EM i hurtigskak og lynskak.
Dreev har repræsenteret Rusland 5 gange ved Skak-OL, hvilket har indbragt hele 3 guldmedaljer.

I Politiken Cup har Dreev præsteret en 16. plads i 2009 og en 4. plads i 2012. Selv om han har mistet noget rating i de seneste år, så skal Dreev bestemt ikke afskrives i kampen om turneringssejren.

Daniel Naroditsky viste sig sidste år som lidt af en lyn-haj, da han i sikker stil tog 1. pladsen i Oddset Blitz. I Politiken Cup 2015 endte han et halvt point fra 1. pladsen, og i år vil han være blandt favoritterne til turneringssejren.

Lær den unge amerikanske stormester bedre at kende på hans egen webside: www.danielnaroditskychess.com

Vladimir Burmakin deltog i 2012 udgaven af Politiken Cup. Til trods for at han kun endte et halvt point efter turneringsvinderen, så blev resultatet en beskeden 13. plads. Ved samme lejlighed sad han på den forkerte side af brættet i turneringens skønhedsparti, som blev spillet af Rasmus Svane.
Den rutinerede russer kan fremvise en del turneringssejre, bl.a. i Chigorin Memorial og Cappelle-la-Grande. Han har pt. 2556 i rating, og han har været oppe på 2627 tilbage i juli 2009.

Sabino Brunello er en god bekendt af dansk skak. Den italienske stormester har spillet for Sydøstfyn i den danske Skakliga, og han har flere optrædender i Politiken Cup på CV'et. I 2013 førte han turneringen inden sidste runde, men han tabte finalepartiet til turneringsvinderen Negi og måtte nøjes med en 7. plads.

Sidst men ikke mindst får vi et gensyn fra sidste år med rumænske Mihail Marin, der både holdt et spændende foredrag og markerede sig i turneringen med en 8. plads á point med turneringsvinderen.

Marin har skrevet flere bøger, som er blevet godt modtaget, bl.a. "Learn from the Legends", som i 2005 blev årets skakbog, "the ChessCafe book of the year".

Tania Sachdev har desværre været nødt til at melde afbud.

 

Online betaling

Betal indskuddet online

Betaling

Sponsorer


DHTML Menu By Milonic JavaScript