Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

Enkeltværelse:
Inkl. morgenbuffet: 640 kr.
Inkl. fuldpension: 970 kr.

2 sengs værelse:
Inkl. morgenbuffet: 820 kr.
Inkl. fuldpension: 1460 kr.

Måltidsbilletter kan købes til 175 kr./stk.

Online bestilling af værelser

 

Runderapport 5. runde

Af: Per AndreasenOpdateret: 28-07-2015 19:54

Igen i dag blev det en god danskerrunde med masser af gode og overraskende resultater.

 
Den største danske overraskelse var, at Jakob Aabling vandt over GM Sune Berg Hansen. Jakob spillede ellers åbningen slapt og det var mit indtryk at Sune stod bedst undervejs. Jeg tror at Sune overså en stærk hvid ressource der fremkom efter 30.De2, Da7? 
 
 
og her kontrede Jakob med det stærke 31. Td4! og pludselig er det sort der har problemer. Stillingen kunne vel stadig reddes, men Sune overvandt ikke chokket og spillede upræcist i fortsættelsen og måtte ned.
 
GM Schandorff opnåede remis mod GM Nisipeanu og GM Glud holdt en ½ med de sorte brikker mod Noroditsky. I et vildt indviklet parti holdt Martin Haubro remis mod GM Shankland, undervejs troede vi at Haubro var slemt på den, men det hele var ret uklart. GM Aagaard måtte nøjes med remis mod det engelske stortalent Haria, og GM Allan Stig måtte også nøjes med remis mod svenske IM Olsson. Vi troede ellers undervejs at Allan stod meget overbevisende, men 18,-Kf8?! så mistænkeligt ud. I kommentatorrummet kiggede vi på 18,-Lxe2 og 18,-Se5 hvilket vi troede var bedre muligheder.
 
Tom Petri spillede en fin remis mod GM Chabanon, medens IM Antonsen desværre tabte, da han satte en officer i slag mod Harvey.
 
I toppartiet vandt GM Ragger over GM Hillarp-Persson. Svenskeren opgav i denne stilling som fremkom efter 44,-f4.
 
 
I kommentatorsalen demonstrerede jeg at sort vinder efter 45.Kg1,Kg3 46.Kf1,f3. Det troede spillerne vist også. I kommentatorsalen tænkte GM Aagaard sig grundigt om og kom så op med følgende variant. 47.gxf3,Kxf3 48. Ke1,Ke3 49.Kd1,Kd3 50.Kc1,Kc3 51.a4! og stillingen er remis, fx 51,-Kxb4 52.axb5,axb5 53.Kb2 og hvid har oppositionen med remis til følge. Et bittert nederlag for den sympatiske svenske Stormester.
 
Per Andreasen.
 

Effektiv simultan: 22,5 - 1,5 til Nisipeanu

Af: Palle SkovOpdateret: 28-07-2015 11:54

GM Liviu-Dieter Nisipeanu viste sig som en særdeles effektiv simultanspiller i Øresundssalen mandag aften.

Den rumænsk/tyske stormester vandt 22,5 - 1,5 over de 24 spillere. Og den hårdtslående spillestil fra hovedturneringen viste sig også i simultanforestillingen. Kun to partier kom op omkring 40 træk, resten var færdige inden de 40.

Leif Bjornes (1867) vandt et fint parti med hvid i Sämischvarianten i kongeindisk i bare 24 træk mod mesteren, mens Eivind Olav Risting (2190) spillede remis. 

Tak til de to norske spillere for at give Nisipeanu modstand!

I hovedturneringen viser Nisipeanu fin form og har stadig maksimum, fire af fire.

Partier fra simultanen som pgn-fil

Foto: Thomas Larsen

 

Timman-foredrag om slutspil i aften

Af: Palle SkovOpdateret: 28-07-2015 11:33

Slutspilsstudier ved GM Jan Timman 

I aften er der igen foredrag i kommentatorrummet klokken 20.

GM Jan Timman vil gennemgå interessante og underholdende slutspilsstudier.

Den tidligere VM-kandidat vil fremvise nogle af sine egne studier samt et studie af den danske komponist Steffen Slumstrup Nielsen, som vandt førstepræmien i den turnering, der blev afholdt af New In Chess i anledning af Timmans 60 års fødselsdag. 

Foredraget bliver afholdt på engelsk. Der er gratis adgang i kommentatorrummet.

Jan Timman kan stadig andet end blot fortælle om slutspilsstudier. Her i turneringen er han før 5. runde blandt de 15 spillere med maksimum fire point.

 

Så er Dansk Skaksalg åbent i lokale C 13

Opdateret: 28-07-2015 11:12

Dansk Skaksalg har så småt åbnet butikken her tirsdag formiddag. Skaksalgets nye leder, Ole Knudsen, er i forretningen, som ligger i C 13, lokalet med de mange vinduer mellem den store trappe ned mod konferensesalen og computerrummet.

Mandag aften hodt GM Mihail Marin et særdeles velbesøgt foredrag i auditoriet, hvor omkring 100 tilhørere fik sammenligninger mellem mange af de største mestre helt tilbage til Grecos tid. Skaksalget har blandt andet Marins nyeste bog med.

Lederen af skaksalget, Ole Knudsen, skriver: 

Vi har Mihael Marin´s nye bog med til Politiken Cup. Denne fås kun i hardback. 480 sider til 225 kr.

Den første udgave af "Learn from the legends" blev en klassiker. Her 10 år efter udgiver Quality Chess nu en revideret jubilæumsudgave, nu også med et kapitel om Magnus Carlsen.

Vi har også Boris Gelfand´s nye bog ” Positional Decision Making in Chess” med. Denne er kun udkommet i hardback på 288 sider og sælges ligeledes til 225 kr.

Denne bog bliver helt sikkert en klassiker. Et forfatter samarbejde mellem en verdensklassespiller og VM udfordrer som Boris Gelfand, - og en verdensklasse forfatter i form af Jacob Aagaard.

Åbningstiderne  i vores butik ved Politiken Cup er som følger:
Tirsdag d. 28/7: 11-13.30 og 15-20
Onsdag d. 29/7:11-13.30 og 15-20 
Torsdag d. 30/7: 11-13.30 og 15-20
Fredag d. 31/7: 11-13.30 og 15-20
Lørdag d. 1/8: 11-13.30 og 15-20
Søndag d. 2/8: 9-11 og 12-16

 På vores stand kan du betale med:

  • MobilePay fra Danske Bank
  • Betalingskort ved at vi opretter din ordre i webshoppen
  • Kontant betaling
  • EUR sedler (byttepenge i DKK)
  •  
 

Fem danske spillere har maksimum fire points

Af: Palle SkovOpdateret: 28-07-2015 09:52

Før femte runde i dag har i alt 15 spillere maksimum fire points, de er alle at finde i konferencesalen fra klokken 13.00.

Fem danskere er iblandt. Foruden stormestrene Sune Berg Hansen, Lars Schandorff og Jakob Vang Glud er det FM'erne Martin Haubro og Jakob Aabling-Thomsen. 

Et enkelt danskeropgør: Sune Berg møder Aabling-Thomsen.

Schandorff har hvid mod Nisipeanu, Glud sort mod Naroditsky og Martin Haubro sort mod Shankland,

Allan Stig Rasmussen er med sine 3,5 også i konferencesalen; han møder den svenske IM Johansson.

På topbordene i Øresundssalen finder vi blandt andre Jacob Aagaard, Mikkel Antonsen og Tom Petri med 3,5.

 

Runderapport 4. runde

Af: Per AndreasenOpdateret: 27-07-2015 19:53

Det var en rigtig god dansker dag i Politiken cup. De 2 største overraskelser var, at Martin Haubro slog GM Sebastian Maze i et fint spansk parti med angreb og det hele. Haubro viste partiet i kommentatorlokalet for et talrigt publikum. Virkelig flot.


FM Martin Haubro besejrede GM Sebastien Maze (Foto: Sigfred Haubro)

Også Jakob Aabling gjorde det fremragende med en fin sejr over den svenske Stormester Hector. Slutspillet var utroligt spændende, men det så ud til at Jakob spillede det præcist og han vandt i fin stil.
 

Jakob Aabling og Jonny Hector i efteranalyse (Foto: Sigfred Haubro)
 
Sune vandt sikkert over Christiansen Norge, Glud vandt et ikke fejlfrit parti (som han selv formulerede det) over Stormester kollegaen Carsten Høi, og Allan vandt stensikkert over Ekeberg Norge. Alle disse 3 spillere kommenterede deres partier i kommentatorlokalet.
 
Schandorff viste Stormester teknik ved at vinde et lækkert og langt slutspil over nordmanden Fossan. Tom Petri er tilbage i toppen efter en sikker sejr over Viktor Nielsen. Viktor havde til gengæld utroligt mange gode forslag i kommentatorlokalet til de øvrige partier. På den måde vandt han alligevel noget i dag.
 
5 danskere med 4/4 og 3 stk, Tom Petri, GM Allan og IM Mikkel Antonsen med 3½ point. Virkelig flot, og i morgen vil vi se mange af dem i konferencesalen.
 
I de øvrige toppartier skete der i hvert tilfælde en kæmpe overraskelse, idet den unge tyske IM Schröder sikkert nedkæmpede GM Fressinet.
 
Rasmus Thøgersen kæmpede længe heroisk mod GM Hammer, men nordmanden viste ingen nåde og Rasmus måtte ned.
 
I de øvrige toppartier vandt de øvrige udenlandske favoritter alle.
 
Per Andreasen.
 

Martin Haubro stadig på maksimum - slog GM Maze

Af: Palle SkovOpdateret: 27-07-2015 17:14

FM Martin Haubro har stadig maksimumpoint i turneringen efter en flot sejr i fjerde runde over den franske GM Sebastien Maze.

Et andet overraskende resultat i konferencesalen:

Turneringens eneste 2700+ spiller, Laurent Fressinet, måtte ned mod den tyske juniorspiler IM Jan-Christian Schröder (2461) der tidligere har lavet GM-norm i Politiken Cup.

I Øresundssalen vandt FM Jakob Aabling-Thomsen over GM Jonny Hector, dermed har også Aabling maksimum fire points.

 

  

 

Mandag 27. juli: Rumænsk Aften på LO-skolen

Af: Palle SkovOpdateret: 27-07-2015 14:07

Vi minder om, at det er i aften, mandag den 27. juli, at der er "Rumænsk Aften".

Der er ikke tale om et særligt tema i restauranten som hylder det rumænske køkken, men tilfældigvis har begge stormestre, der i aften optræder uden for hovedturneringen, rumænsk baggrund. 

Liviu-Dieter Nisipeanu spiller simultan i Øresundssalen klokken 20 mod 24 deltagere. Alle pladser er optaget, men tilskuere er velkomne.

Mihail Marin holder foredrag i kommentatorrummet, også klokken 20. Her er der gratis adgang - og pladserne fordeles efter først til mølle.

Se omtale af begge arrangementer på turneringens hjemmeside. 

 

Fra i dag bare en enkelt runde om dagen - alt klar til fjerde runde

Af: Palle SkovOpdateret: 27-07-2015 11:58

Bordene er dækket til fjerde runde i Politiken Cup.

Der er 37 spillere med maksimum tre point, og det betyder at konferncesalen stadig udelukkende har spillere med maksimum, mens de resterende med tre af tre spiller i Øresundssalen. Her er der også spillere med 2,5.

En af dem er Thomas Thybo, Morsø, som udelukkende har mødt spillere over 2200 i ELO. Dem har han så kun afgivet et halvt point imod, hvilket er mponerende, da han selv står noteret med 1831! Thomas Thybo skal i dag op mod tyskeren Julian Kramer (2312).

Danmarksmesteren Sune Berg Hansen er kommet i konferencesalen og skal møde FM Johan-Sebastian Christiansen, Norge (2409). Hvis man fulgte sidste runde i CCC i Ballerup vil man vide, at Christiansen i sidste runde vandt over FM Martin Percivaldi, der med sejr havde fået sin første IM-norm. Percivaldi har 2,5 her i Helsingør og skal i fjerde runde op mod GM Grigoriants.

En af de nye danske Fidemestre, Mikkel Manosri Jacobsen, er kommet i konferencesalen og skal i dag møde GM Jan Timman.

Martin Haubro er også på plads i toplokalet, han møder den franske GM Sebastien Maze.

Fjerde runde begynder klokken 13.00.

FM Per Andreasen indleder kommenteringen i auditoriet fra klokken 13.30. Følg med her.

 

Runderapport 3. runde

Af: Per AndreasenOpdateret: 27-07-2015 00:01

Igen i 3 runde var der en del overraskelser i toppen. 

 
GM Hammer måtte med de hvide brikker affinde sig med remis mod tyskeren Buchal, endda efter at have haft en klart bedre stilling. Dagens største overraskelse var dog at GM Jones tabte til sin unge landsmand Haria, i et parti hvor det så ud som at Stormesteren blev udspillet i sin egen tidnød.
 
Ravi Haria - Dagens største overraskelse i Konferencesalen (Foto: Sigfred Haubro)
 
Svenskeren Dolk blev hurtigt tilbudt remis af den russiske GM Grigoriants, og det var den unge svensker selvfølgelig med på.
 
Rasmus Thøgersen, Skive vandt i fin stil over IM Carlstedt og har nu 3 points! GM Allan spillede remis mod tyskeren Hinrichs efter heroisk kamp, og det skete fra et tårnslutspil der i lang tid var fuldstændig tabt for Allan.
 
De øvrige danske Stormestre i toppen vandt planmæssigt, Sune stilrent, Lars Schandorff ret let efter at kvindelandstræner Thomas Schou-Moldt var gået helt forkert i åbningen. Efter partiet kom Lars i kommentatorlokalet og viste de flotte varianter. Jakob Vang Glud havde problemer med Rosenkilde, men til sidst lykkedes det ham at hive det hele point hjem. GM Høis sejr så også stilren ud.
 
Ærgerligt var det at Johnny Veng tabte til GM Smirin. Længe stod Johnny super godt, men efter tidnøden slap kræfterne op, og det lykkedes ikke Johnny at modstå israelerens pres.
 
De bedste svenskere viste også tænder. Hector vandt med nogen besvær over Jacob Hoyer, medens Tiger Hillarp-Persson vandt i den helt store stil! Begge er med i toppen med 3 points.
 
Jeg tæller nu 9 danskere med maksimum 3 points, så i morgendagens 4 runde vil vi se mange danske på topbrætterne. Først i 5 runde kan vi dog forvente at Stormestrene begynder at møde hinanden.
 
De øvrige udenlandske Stormestre i toppen vandt alle uden det store besvær.
 
Per Andreasen.
 

DHTML Menu By Milonic JavaScript