Spillested

Konventum Helsingør
 Gl. Hellebækvej 70 
3000 Helsingør

Yderligere information her

Book værelse på Konventum 

Med sin unikke placering midt mellem skov og strand er spillestedet en attraktion
i sig selv! 

 

 

Tilmelding

GM22
IM4FM4
I alt75

Senest Tilmeldte

NavnLandElo
player1FM Jesper Søndergaard ThyboDanmark2299
player2Thomas Søndergaard ThyboDanmark1946
player3Jan ThyboDanmark1361

Fransk genvisit

Af: Thomas LarsenOpdateret: 06-02-2016 00:07

Årets Xtracon Chess Open byder på et gensyn med 3 franske topspillere fra sidste års Politiken Cup:

GM Laurent Fressinet er måske mest kendt som en af Magnus Carlsens sekundanter ved VM-matchen i 2014, men med et ELO-tal på 2700 er Fressinet en af de absolutte turneringsfavoritter lige som

sidste år, hvor det blev til en 4. plads.

I forbindelse med sidste års Politiken Cup blev der produceret dette videoindslag, hvor Fressinet's fine gevinst mod Kramnik bliver gennemgået:


GM Sebastien Mazé deltager for 3. gang. I 2015 blev det til en 7. plads og i 2013 blev han nr. 4. Blandt hans mest meriterende resultater kan nævnes 2. pladsen i Reykjavik Open 2012 et halvt point efter Caruana.


 

IM Axel Delorme har GM-styrke med et ratingtal over 2500, men han mangler stadig de nødvendige normer. Kan han lave en GM-norm i Xtracon Chess Open?

 

 

Online reservation af værelser

Af: Thomas LarsenOpdateret: 04-02-2016 21:21

Så er der åbent for online reservation af værelser på Konventum under Xtracon Chess Open.

Reservation kan ske via dette link. Skift sprog i øvre højre hjørne.

Priser for værelser under turneringen:

Enkeltværelse pr. nat:
Inkl. morgenbuffet: 690 kr.
Inkl. fuldpension: 999 kr.

2 sengs værelse pr. nat:
Inkl. morgenbuffet: 870 kr.
Inkl. fuldpension: 1520 kr.

Tillæg for de luxe værelse: 300 kr. pr. nat.

 

Norske stormestre ved Xtracon Chess Open

Af: Thomas LarsenOpdateret: 16-01-2016 12:41

Det er en fornøjelse at kunne præsentere en 2700+ spiller ved Xtracon Chess Open 2016. Ganske vist er norske Jon Ludvig Hammer pt. under 2700, men et kig på www.2700chess.com afslører, at han står til at passere den magiske grænse i næste måned.

Ud over at være nr. 2 i Norge, så udmærker Hammer sig ved en underholdende spillestil, hvilket indbragte ham skønhedspræmien ved sidste års Politiken Cup. Slutresultatet blev en 3. plads, men mon ikke at Hammer kommer for at tage sejren i år?

Fra den næste generation af fremadstormende norske talenter kommer Aryan Tari, som har spillet i Politiken Cup flere gange. Det er dog første gang at han ankommer til Konventum som stormester. Det bliver interessant at se om Tari kan hente nogle skalpe hos de højere ratede stormestre.

 

To verdensmestre og en kontinental-mester

Af: Thomas LarsenOpdateret: 05-01-2016 23:00

Feltet til Xtracon Chess Open 2016 begynder så småt at tage form. Der er truffet aftale med 3 nye spændende navne, der alle kommer med fine titler i bagagen.

GM Bassem Amin blev afrikansk mester sidste år. Han har desuden været en del af det egyptiske hold ved de seneste 3 skak-olympiader.

Chessbase interview efter de afrikanske mesterskaber

Interview ved Reykjavik Open 2013


GM Abhijeet Gupta er junior-verdensmester fra 2008. Ved skak-OL i 2012 var hans præstation for Indien på 4. brættet god nok til en individuel sølvmedalje.

Personlig webside:

www.abhijeetgupta.com
 

GM Dariusz Swiercz har desværre måtte melde afbud. Forhåbentlig får vi en senere lejlighed til at stifte bekendtskab med junior-verdensmesteren fra 2011.

 

For 5. år i træk: GM Jan Timman deltager

Af: Thomas LarsenOpdateret: 12-12-2015 00:46

Endnu et verdensnavn deltager i Xtracon Chess Open 2016: For 5. år i træk kan vi præsentere den hollandske stormester Jan Timman. Han var en del af verdenstoppen i mere end 10 år og var i mange år regnet som den bedste spiller uden for Sovjetunionen. Han har været VM-kandidat flere gange og i 1993 mødte han Karpov i en VM match, som dog blev tabt.

Arrangørerne bag Xtracon Chess Open ser frem til et gensyn med den hollandske legende.

 

Shirov spiller Xtracon Chess Open 2016

Af: Thomas LarsenOpdateret: 07-12-2015 22:05

Vi er stolte af at kunne præsentere GM Alexei Shirov i feltet af stærke skakspillere til Xtracon Chess Open. Den 43-årige lettiske stormester har flere gange været helt oppe som nr. 4 i verden og i januar 2008 nåede han sit hidtil højeste ratingtal: 2755!

Shirov blev stormester i 1990 og han har samlet mange turneringssejre sammen gennem årene. Det største resultat var nok sejren i M-Tel Masters 2009 foran bl.a. Carlsen og Topalov. I 1998 slog han Kramnik i en match om retten til at møde Kasparov om VM-titlen, men VM-matchen blev aldrig til noget. Andet forsøg på en VM-titel var i 2000, hvor han dog tabte til Anand i finalen om FIDE’s VM.

Shirov spillede 1. bræt for Letland ved Skak-OL i Tromsø, og han har repræsenteret landet 4 gange i alt ved Skak-OL. I perioden fra 1996 til 2010 stillede han dog op for Spanien, hvor det blev til 7 optrædender.

Det er første gang at Shirov spiller her i Danmark siden han vandt i Kerteminde i 1991 foran Curt Hansen. Vi ser frem til at nyde hans underholdende spillestil ved Xtracon Chess Open 2016.

Shirovs partier, resultater og meget mere kan ses her.

 

Spillerfotos

Af: Thomas LarsenOpdateret: 27-11-2015 00:33

Tilmeldingerne er så småt begyndt at komme ind, og selv om turneringen har fået nyt navn, så forventer vi fortsat at kunne tiltrække over 300 skakspillere fra ind- og udland. På tilmeldingslisten sætter vi billeder på deltagerne, og selv om vi har et stort billedarkiv fra de seneste 8-9 år, så er der naturligt nok deltagere, som vi ikke har et billede af. Derfor er deltagerne velkomne til at maile et billede af dem selv til undertegnede på ccf@frederikssundskakklub.dk. Denne mailadresse kan også benyttes til henvendelser angående øvrige billeder her på siden.

Krav til spillerbillede:
- Det skal være et vellignende billede af deltageren.
- Billedet må ikke være omfattet af copyright. Dvs. at man eksempelvis ikke må kopiere det fra Chessbase.com eller lignende websider.
- Billedet skal helst være 200 x 200 pixels eller større.

Hvis der er deltagere, som vi ikke får sat billede på inden turneringen går i gang, så fanger vores fotograf dem i stedet under en af runderne.

Hvis man ønsker at kontakte arrangørerne omkring andre emner end billeder, så bedes man bruge kontaktformularen.

 

Priser for overnatning

Af: Thomas LarsenOpdateret: 22-11-2015 13:48

Så er Konventum klar med priserne for overnatning under årets Xtracon Chess Open.

Enkeltværelse pr. nat:
Inkl. morgenbuffet: 690 kr.
Inkl. fuldpension: 999 kr.

2 sengs værelse pr. nat:
Inkl. morgenbuffet: 870 kr.
Inkl. fuldpension: 1520 kr.

Tillæg for de luxe værelse: 300 kr. pr. nat.

Når Konventum er åbner for online booking af værelser vil det fremgå her på siden.

 

IT-firmaet Xtracon ny hovedsponsor for Copenhagen Open

Opdateret: 10-11-2015 22:36

Pressemeddelelse fra Københavns Skak Union:

Danmarks største skakturnering ”Copenhagen Open” – kendt som ”Politiken Cup” pga. sin mangeårige hovedsponsor, Dagbladet Politiken – har fået ny hovedsponsor: IT-firmaet Xtracon A/S. Turneringens nye navn bliver ”Xtracon Chess Open”.

Turneringen er de seneste mange år blevet spillet i en af sommerferieugerne i juli/august på Konventum/LO-skolen i Helsingør, og turneringen er med sine nu mere end 400 deltagere et flagskib for dansk skak. Der er deltagere fra mere end 20 lande, heraf mange stærke internationale stormestre. Turneringen er særdeles anerkendt internationalt, og der har været rosende omtale i de fineste internationale skaktidsskrifter og på skakkens største websites.

IT-firmaet Xtracon A/S er et dansk firma, der leverer professionelle løsninger inden for IT-hosting og IT-drift. Ejeren af Xtracon, Henrik Mølvig, er selv en ivrig og stærk skakspiller, som ofte har deltaget i turneringen, som nu kommer til at få navn efter hans eget firma. Xtracon er i forvejen sponsor for dansk skak, idet firmaet sponsorerer den fineste række i Dansk Skak Unions klubholdturnering, ”Xtracon Skakligaen”, samt har været sponsor i flere andre større danske skakturneringer.

Det er Københavns Skak Union (KSU), der har arrangeret ”Copenhagen Open”/”Politiken Cup” i en lang årrække fra den første turnering i 1979, og Dagbladet Politiken har i størstedelen af denne periode været hovedsponsor for turneringen, som nu må skifte navn fra det velkendte ”Politiken Cup”. KSU’s formand, Sigfred Haubro, udtaler i forbindelse med skiftet af hovedsponsor, at KSU har været overordentlig glad for det mangeårige samarbejde med Politiken, men at han er meget glad for den nye 3-årige aftale, der gælder for årene 2016 – 2018.

Sigfred Haubro udtaler endvidere, at ”Xtracon Chess Open” vil blive videreført efter det samme koncept som de seneste år i rammen af Copenhagen Chess Festival, som ud over den store åbne internationale turnering også indeholder mange andre aktiviteter, bl.a. lynturneringer, simultanforestillinger og børneturnering.

Og med deltagerrekorden fra i år med over 400 deltagere forventer KSU at ”Xtracon Chess Open” også i de kommende år vil være Danmarks største skakturnering, og at de mange internationale deltagere vil se frem til at deltage igen i første omgang til sommer, hvor turneringen spilles 23. – 31. juli 2016.

Se mere på www.ksu.dk (Københavns Skak Union) og www.skak.dk (Dansk Skak Union).

Henrik Mølvig (t.v.) og Sigfred Haubro umiddelbart efter underskrivelsen af sponsoraftalen.

 

Online betaling

Betal indskuddet online

Betaling

Sponsorer


DHTML Menu By Milonic JavaScript