Martin Haubro BMS Lynmester 2021
af BMS Skak     1/12-2021

  

Martin Haubro vandt et stærkt besat BMS lynmesterskab 2021 tirsdag d. 30. november med maksimum-score! Fra turneringsgruppen gik Martin videre til semifinalerne sammen med Mikkel Manosri Jacosen, Daniel Tuk Jarlskov og Jesper Simonsen - sidstnævnte kvalificeret pga sejr i indbyrdes opgør mod Jeppe Hald Falkesgaard.

Semifinalerne gav sejr til Martin over Jesper Simonsen og sejr - efter Armageddon-parti - til Mikkel Manosri over Daniel Jarlskov. Og i finalen gjorde Martin rent bord med 2 sejre!

Se slutstilling samt et af finalepartiernede to fotos.

 

Klubmesterskabet 2022 - Tilmelding åben
af BMS Skak     14/11-2021

Så har BMS Skak inviteret til Klubmesterskab 2022. Vi har plads til max. 24 spillere. Vi er endnu ikke sikre på hvilke lokaler på Tapeten vi spiller i, men det bliver enten i vores nuværende klublokaler (ved siden af Dart-klubben) eller i de lokaler vi har brugt igennem mange år til forskellige turneringer og til holdkampe.

Tilmelding til BMS Mesterskabet 2022 kan findes via link'et her (eller i menuen), og første runde spilles tirsdag d. 8. februar 2022!

http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=27148 

 

Martin Haubro vandt Fischer-Random mesterskabet 2021
af BMS Skak     11/11-2021

Martin Haubro vandt BMS Skak's Fischer-Random mesterskab 2021, som blev spillet tirsdag aften d. 9. november. Otte spillere deltog, og betænkningstiden var 3+2, og alle spillede to partier mod hinanden hhv. med hvid og sort i samme stilling. Og inden hver rundestart var der lige et halvt minut til at sætte sig ind i stillingen! :) Se resultaterne i tabellen.

 

Thomas Bach Nielsen klubmester 2021
af BMS Skak     15/10-2021

Thomas Bach Nielsen vandt BMS Skak klubmesterskabet 2021 efter en spændende afslutning, hvor Thomas og de to juniorer Casper Liu og Daniel Jarlskov lå i delt føring sammen med Thomas. Men Thomas sikrede mesterskabet med sejr over Daniel i sidster rundes opgør.

Grp. 2 blev vundet af Jørgen T. Christensen og Grp. 3 af Henning T. Christensen.

Se resultater og slutstilling her: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26703 

 

Klubmesterskabet 2021 - Tilmelding åben
af BMS Skak     28/7-2021

Så er BMS Skak klar til at afvikle årets Klubmesterskab 2021 - om alt går vel, og med forbehold for Corona-nedlukning mv. Turneringen gennemføres naturligvis under de forhold, som vi skal indordne os under, bl.a. mht. afspritning og afstand. Vi har plads til max. 24 spillere, og forventer at spille turneringen - formentlig ikke i vores klublokaler, men i de tidligere benyttede lokaler på Tapeten.

Tilmelding til BMS Mesterskabet 2021 kan findes via link'et her (eller i menuen), og første runde spilles tirsdag d. 31. august!

http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26703 

 

Klubmesterskabet 2020 - Tilmelding åben!
af BMS Skak     8/9-2020

Så forsøger BMS Skak igen at afvikle årets Klubmesterskab! I foråret måtte vi afbryde mesterskabet da Danmark lukkede ned pga. Corona, men nu håber vi at turneringen kan gennemføres - naturligvis under de forhold, som vi skal indordne os under, bl.a. mht. afspritning og afstand. Vi har plads til 24 spillere, og forventer at spille turneringen - ikke i vores klublokaler, men i de tidligere benyttede lokaler på Tapeten.

Tilmelding til BMS Mesterskabet (2) 2020 kan findes via link'et her (eller i menuen), og første runde spilles tirsdag d. 29. september!

http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26585 

 

Juniortræningen starter mandag 17. august!
af BMS Skak     16/8-2020

BMS Skak åbner nu for juniortræningen igen! Mandag d. 17. august kl. 17:00 - i de sædvanlige lokaler, hvor der er plads til at holde afstand og der er håndsprit! Vi overholder naturligvis kommunens og regeringens bestemmelser for alle aktiviteter i klubben - ligesom deltagerne skal huske at holde afstand og afspritte hænder! ? Og vi glæder os til at komme i gang igen med træningen!

 

BMS skak midlertidigt lukket pga Coronavirus
af Bestyrelsen     13/3-2020

BMS Skak midlertidigt lukket pga Coronavirus

BMS Skak har indstillet alle skakaktiviteter indtil videre pga. situationen i Danmark med Coronavirus og iht. myndighedernes anbefalinger og kommunens lukning af alle aktiviteter på Tapeten, hvor vi holder til.

Turneringen BMS Mesterskabet 2020 lukkes også, og de spillede partier indberettes og rates. Vi satser på at spille BMS Klubmesterskabet ifm. BMS Efterår 2020.

 

Bestyrelsens beretning 2019
af Bestyrelsen     1/2-2020

Bestyrelsens beretning

Dette er bestyrelsens beretning fra Generalforsamlingen den 28. januar 2020.

I BMS Skak har der det seneste år som vanligt været masser af aktivitet blandt klubbens medlemmer. Holdene har dog været mærket af, at der er forsvundet et par stærke spillere og nogle spillere grundet personlige forhold har været mindre aktive på holdene i år. Det har medført, at de to divisionshold og holdet i mesterrækken har en svær sæson og aktuelt alle ligger til nedrykning. For holdet i mesterrækken var det forventeligt, da holdet rykkede op fra 1. række sidste år, men andetholdet blev sidste år nummer to i 2. division, og førsteholdet nummer 7 af 10 hold, så de manglende holdspillere kan mærkes.

Det er forventeligt, at der må komme små tilbageslag på vejen frem i en tid, hvor antallet af holdspillere i KSU generelt har været faldende. Vi tror i bestyrelsen på, at klubbens langsigtede projekt med massiv satsning på undervisning af juniorer giver bonus på den lange bane, og der er heldigvis nye talenter på vej frem. Der er i disse år en tendens til, at enkelte klubber vokser sig store og tiltrækker talenter, fordi de kan tilbyde deres medlemmer noget ekstra, mens andre klubber sygner hen og langsomt visner i aktivitet. BMS Skak tilhører den første kategori, hvilket vi kan blandt andet kan se til den ugentlige juniortræning, hvor stærke spillere underviser de unge mennesker. I denne sæson varetages undervisningen af de bedste juniorer primært af Mikkel Manosri, enkelte gange overtaget af Sigfred eller andre, mens Jens Capion og Tom Krog står for den øvrige undervisning assisteret af Jørgen Holst og lejlighedsvis af Bo og Carsten. De bedste af de unge mennesker får lejlighedsvis undervisning af Lars Schandorff. Vigtigst af alt har vi skabt et miljø til vores mandagstræning, hvor de unge trives i hinandens selskab og samtidig lærer en masse skak.

Sommerferieskakken var også populær i 2019, hvor hele 27 børn gæstede Tapeten i juli og fik kyndig undervisning af et team på hele 6 forskellige personer over de tre dage. Man skal ikke fortvivle over, at kun 2-3 af børnene dukkede op igen efter sommerferien til vores juniortræning selv om flere af dem talte om at dukke op. Børn har i dag mange valgmuligheder og når bare skakken har efterladt et positivt indtryk ved man aldrig, hvornår de kan få glæde af spillet og eventuelt inspirere andre. Og nogle børn dukker op i skakklubben flere år efter, at de har været til aktiviteter som sommerferieskak og andre enkeltstående skakarrangementer.

Klubbens virke er i det hele taget baseret på de mange frivillige kræfter, der troligt stiller op til diverse aktiviteter, når klubben har brug for det. Det drejer sig om alt fra dommertjans i divisionsturneringen, livesendinger af partier, undervisning af juniorer, holdledere, turneringsarrangører, turneringsledere, indkøb af varer til arrangementer, kaffesalg, oprydning efter turneringer med videre. Dejligt at så mange vil give en hånd i klubben. Vores formand, Sigfred Haubro, er altid forrest i aktivitetsniveau og har i 2020 opnået den store ære at blive kåret af Ballerup Kommune til ”Årets leder” i kategorien ”Øvrige foreninger”, der tæller foreninger, der ikke er medlem af Danmarks Idrætsforbund. Det er en stor og absolut velfortjent hæder efter Sigfreds mangeårige store indsats for skakklubben og klubbens mange aktiviteter, og det er med til at markere skakken i Ballerup på en god måde.

På seniorsiden har det de seneste år været lidt tungt med deltagelse i klubmesterskabet og efterårsturneringen. I klubmesterskabet 2019 deltog 14 spillere og i efterårsturneringen 2019 deltog 12 spillere; begge turneringer opdelt i 2 grupper. Det er ikke længere tid siden end klubmesterskabet 2017, at der deltog 24 spillere opdelt i 3 grupper og i de tidligere år var deltagelsen tilsvarende høj. Bestyrelsen vil diskutere hvilke tiltag, der kan gøres for at øge antallet af deltagere i klubturneringerne. Vi er åbne for gode ideer fra alle.

For 1 år siden blev klublokalet flyttet ned ved siden af Dartklubben. Det er en blandet fornøjelse for os. Fordelen for klubben er, at vi kan have vores materiale stående fremme, så spillene ikke skal pakkes ned efter hver spilleaften. Ulemperne er, at der er dårligere forhold i forhold til muligheden for at analysere efter partiet uden at forstyrre de spillere, der stadig er i gang, da der er temmelig lydt mellem de to lokaler vi har, samt at indeklimaet er dårligere end i de gamle lokaler. Desuden er der slet ikke plads til vores juniortræning, som heldigvis stadig har mulighed for at træne i lokalerne C, D og E nær det gamle klublokale. Nu er Arbejdsmarkedscentret rykket ud af Tapeten efter en kort periode, så nu er der igen masser af plads i nærheden af det gamle klublokale, så det er værd at overveje om vi skal spørge kommunen om der er mulighed for at få klublokalet tilbage i nærheden af det gamle klublokale. En diskussion vi endnu ikke har taget i bestyrelsen.

Resultater i 2019:
Klubmester: Kim Nyvang Andersen; Vinder af BMS Efterår: Sigfred Haubro;
Lynmester: Martin Haubro; Fischer-Random mester: Sigfred Haubro

Det er for omfattende at nævne alle de turneringer vores medlemmer har været med i siden sidste generalforsamling, da særligt juniorerne har været meget aktive i 2019, så derfor er det kun et lille udvalg af årets deltagelse i turneringer, der nævnes her.

Til Ungdomsdanmarksmesterskabet i oktober klarede spillerne fra BMS Skak sig godt. Andreas Philip Cort Maleeva Hansen vandt U10, mens Tunav Chand Penki blev nr. 3 og Mallie Stage-Steffensen nr. 8-10. I U12 vandt Jeppe Hald Falkesgaard foran Noah Krug Wahlgreen og Zeeshan Kustagi blev nr. 7-11. Casper Yukun Liu vandt U14 mens Lukas Iskos blev nr. 10-12.  Sander Stage-Steffensen vandt U16 mens Theo Stage-Steffensen blev nr. 9-11.

Mikkel Manosri Jacobsen topper turneringsaktiviteten med deltagelse i 21 turneringer i 2019 og allerede 2 i 2020, hvoraf det er blevet til en hel del turneringssejre. Her skal bare fremhæves sejren i Faaborg EMT 2019 foran Klaus Berg og Mads Boe; Furesø Open 2019 på deling med Aref Vasli; Nordsjælland Weekend EMT 2020 foran – men med samme antal point som – Johnny Hector; Brønshøj Mesterskabet 2019.

Nicolai Kvist Brondt Pedersen, Casper Liu, Jeppe Hald Falkesgaard, Lukas Iskos, Tom Skovgaard, Sander Stage-Steffensen, Theo Stage-Steffensen og Noah Krug Wahlgreen deltog i DM i påsken. Af flere flotte resultater skal Nicolais sejr i Kandidatklassen fremhæves. Det betyder, at han kan deltage i Landsholdklassen i 2020.

61 spillere deltog i klubbens internationale turnering Copenhagen Chess Challenge (CCC) i 2019. Vinder af turneringen blev GM Boris Chatalbashev, der scorede 7½ point af 10 mulige. BMS Skak var repræsenteret af 7 spillere; Martin Haubro, Sigfred Haubro, Casper Liu, Kim Nyvang Andersen, Noah Krug Wahlgreen, William Pihl og Mikkel Manosri Jacobsen. BMS Skak har siden fusionen med Skovlunde Skakklub i sommeren 2006 årligt afholdt Copenhagen Chess Challenge i Bededagsugen - en international "Open" med mulighed for GM- og IM-normer og med 70-80 deltagere fra mere end 10 nationer. Klubben har nu besluttet at stoppe med afholdelsen af CCC, da dels interessen har været faldende og dels økonomien har været vanskelig. I den seneste turnering i maj 2019 deltog kun 61 spillere, heraf 30 danske spillere, hvilket er alt for få i forhold til den ønskede økonomi, og i forhold til at der var plads til i hvert fald 100 deltagere. BMS Skak vil i stedet forsøge at afholde to lukkede alle-mod-alle grupper med henholdsvis GM- og IM-norm muligheder, og med inviterede deltagere. Terminen forventes at blive den samme, dvs. Bededagsugen.

Den 12. maj 2019 kæmpede cirka 120 spillere en hård kamp i det tidligere Absalon Kirke om to pladser til simultanbegivenheden mod Magnus Carlsen i Cirkusbygningen den 22. maj. Spillerne fra BMS Skak, dvs. Jeppe Hald Falkesgaard, Lukas Iskos, Casper Liu, Mikkel Andreassen, Tom Krog Nielsen og Carsten Hejberg klarede sig ok. Carsten spillede glimrende den dag og kom blandt de sidste 8, men satte en god stilling over styr til sidst mod Martin Lee Lauritzen, der senere vandt én af de to pladser til simultanforestillingen mod verdensmesteren.

Martin Haubro vandt Københavnsmesterskabet 2019 med imponerende 4½ af 5 mulige point. De øvrige deltagere i den øverste gruppe var Mikkel Manosri Jacobsen, Casper Liu, Søren Bech Hansen, Aref Vasli og Viktor Haarmark Nielsen.

Martin Haubro og Michael Vesterli delte sejren i ØBRO Nytår med Jens Kristiansen med flotte 6 point af 7 mulige foran stærke spillere som Jonny Hector og Mikkel Manosri Jacobsen.

 

Sigfred Haubro årets leder
af Tom Skovgaard     27/1-2020

Sigfred Haubro kåret som årets leder i Ballerup!

Sigfred Haubro, BMS Skak's formand, blev her i januar kåret til årets leder 2020 for "øvrige foreninger" i Ballerup!

Fredag d. 24. januar var der traditionen tro nytårsfest i Baltoppen LIVE med kåring af årets ildsjæle i kultur- og idrætslivet i Ballerup. Og Sigfred fik prisen som årets leder for "øvrige foreninger" efter sit mangeårige virke som skakformand i Ballerup og herunder masser af skakaktiviteter både i kommunen og på nationalt og internationalt plan.

Fotoet er fra Ballerup Kommunes hjemmeside i omtalen af priserne - til venstre ses Ballerups borgmester Jesper Würtzen. Se omtalen her: https://ballerup.dk/…/kultur-og-idraetsfolk-fik-fortjent-hy….

BMS Skak ønsker Sigfred tillykke med den fuldt fortjente pris og æren som følger med. Og også skønt at skakken er på landkortet i kommunen!

BMS Skak
Tapeten, Magleparken 5
2750 Ballerup

BMS Skak på Facebook 

Dansk Skak Union 
Kbh. Skak Union 
Dansk Skaksalg 

Klubaften:
Tirsdag kl. 19.00 - 24.00
Juniortræning:
Mandag kl. 17.00 - 18.30