Indbydelse til københavnsmesterskab i holdskak for juniorhold i KSU
af Henrik Andersen     31/1-2023

Københavns Skak Union indbyder til københavnsmesterskab for juniorhold lørdag den 4. marts kl. 9.30-ca. 15 i foreningshuset "Brohuset", Vejlebrovej 45, Ishøj. Der spilles med 4-mandshold, og alle klubber i KSU kan deltage. Se hele invitationen og mulighed for tilmelding.

 

Peter Rasmussen blev DM i opgaveløsning
af Henrik Andersen     9/12-2022

SkakkrusDer var 17 spillere til start ved DM i Problemskakløsning lørdag den 21. januar i Skak for Sjovs lokaler på Falkoner Alle 36 på Frederiksberg. Præmiemodtagerne var:

1. Peter Rasmussen, 34 point og hurtigere aflevering end
2. Christian Sylvester Christensen, 34 point
3. Hannibal Valeur Jacques, 32 point (var også bedste junior, men man kan kun vinde en præmie)

Juniorpræmie: Sarah Sima Derlich, 18 point.

Læs mere på Dansk Skak Unions hjemmeside.

 

Bliv medlem af en skakklub
af Henrik Andersen     10/11-2022

Er du ikke medlem af en skakklub, men overvejer det, er der 23 skakklubber i Storkøbenhavn at vælge mellem. Normalt er der et par gratis prøvegange.

En skakklub giver dig mulighed for:

  1. Et aktivt klubliv i et fællesskab med andre, der også har en glæde og fascination af skakspillet.
  2. At øge din spillestyrke ved at deltage i træningsarrangementer og turneringer.
  3. Skakbladet. Modtag bladet med posten fire gange om året og læs om de vigtigste skakbegivenheder i Danmark og i udlandet.

Se oversigt og hjemmesider med kontaktinformationer til de københavnske skakklubber.

Du kan også blive enkeltmedlem af Dansk Skak Union med mulighed for at deltage i turneringer, som spilles i DSU`s regi, dog ikke holdturneringer. Mere information på DSU's hjemmeside.

 

John Rendboe præsenterede sin nye bog om skakkens helte
af Henrik Andersen     7/11-2022

Historiker og FIDE-mester i skak, John Rendboe, præsenterede sin nye bog “Skakkens helte – i den smukke tid” til bogreception lørdag den 5. november i Skaksalonen på Frederiksberg. Læs om arrangementet på Dansk Skak Unions hjemmeside.

 

Diplomer til alle til københavnsmesterskaber i skak for ungdom 2022
af Henrik Andersen     28/9-2022

Lørdag den 24. september spillede 48 børn og unge med i det åbne Københavnsmesterskab for ungdom arrangeret af Københavns Skak Union og BMS (Ballerup Måløv Skakklub). Der var diplomer til alle efer flere timeres fight med fair play. Se resultater fra turneringen.

 

Carsten Høi blev Københavnsmester 2022
15/2-2022

GM Carsten Høi vandt Københavnsmesterskabet og Brønshøj Lang Weekend 2022. Det var Høis tredje titel som Københavnsmester, de to forrige var i 1980 og 1985. Læs mere på Set og sket-siden for turneringer.

 

Fællesafslutning i Tapeten
af Peter Olsen     27/3-2022

Lørdag den 26. marts dannede Tapeten i Ballerup rammen om den afsluttende runde i holdturneringen i 1. hovedkreds. Inden urene blev sat i gang, var der stillet 160 brætter op, stillet 5120 brikker op, og så var der også lige mødt 320 skakspillere frem til at styre brikkernes gang i de 20 holdkampe som skulle afvikles.

I Mesterrækken vandt BMS 2 også deres sidste holdkamp, således at de endte med suveræne 45 point. På holdet fik både Michael Vesterli og Jeppe Falkesgaard de maksimale 7 point. FLOT!

I 1. række havde Hvidovre 1 vundet de første 6 kampe, og med 4-4 i sidste runde mod Amager 1 endte Hvidovre på en rimelig sikker 1. plads. LVS 1 rykker ligeledes op i Mesterrækken.

I 2. række var Ishøj rimelig suveræne og vandt alle deres 7 holdkampe, og umiddelbart bør de heller ikke få nogle problemer med at klare sig næste år i 1. række. Den 2. oprykningsplads i rækken gik til Tåstrup.

I 3. række lå Tårnby 1, Odysseus 3 og ”Skak for sjov” 1 næsten helt lige inden sidste runde. ”Skak for sjov” vandt dog en kæmpesejr på 7-1 i sidste runde, og vandt dermed rækken med rimelig sikker margen. Det andet hold som næste år skal prøve lykken i 2. række bliver Tårnby 1.

I 4. række var ØBRO 6 helt suveræne og endte på meget flotte 46 point. Udover ØBRO 6, så rykker Amager 3 også op i 3. række.

5. række var afsluttet inden fællesafslutningen, men uden at vi kunne kåre en vinder! BMS 4 og ØBRO 8 havde præcis samme brætpoint, samme matchpoint samt havde spillet begge indbyrdes kampe 4-4. De må derfor dele sejren i rækken og begge hold må næste år afprøve niveauet i 4. række.

Den sidste gruppe i holdturneringen er den specielle 4-mands række, hvor der ikke er nogen oprykning. I en meget tæt række endte Nørrebro 4 med sejren da de havde flere matchpoint end Damhus 3.

Hvis du har en invitation til et skak-arrangement, som du gerne vil have omtalt her på hjemmesiden, så send en mail til redaktør Henrik Andersen, skakforsjov@gmail.com
Arrangementet skal foregå i København og have relation til en eller flere københavnske skakklubber.