Set og sket - junior

Sarah Derlich vandt børne-DM i opgaveløsning
(Nyhed fra 26. marts 2023)

Lørdag den 25. marts dannede Skak for sjovs lokaler på Frederiksberg rammen for danmarkshistoriens første danmarksmesterskab i opgaveløsning for børn på 12 år og yngre. I alt 25 børn deltog i konkurrencen, hvor de inden for to timer skulle løse 18 opgaver, som verdensmesteren i opgave-komposition, Steffen Slumstrup Nielsen, havde specialkomponeret til lejligheden. I de første otte opgaver var der mat i 1 træk, og i de 10 øvrige mat i 2 træk.

Vinderen – og dermed DM i opgaveløsning for børn 2023 – blev Sarah Derlich, Nørrebro Skakklub. Charlie Birch Bohr fra Skak for sjov fik sølv, og Anders Askjær Mikkelsen, som både spiller i Gentofte Skakklub og Skak for sjov, fik bronze.

Ingen af deltagerne havde alle 18 opgaver rigtige. Sarah og Charlie havde begge 17 rigtige svar, så mesterskabet gik til Sarah, da hun afleverede sine løsninger først.

Mange af børnene havde betydelige vanskeligheder med at finde de rigtige træk, og nogle af dem måtte nøjes med 2-7 rigtige svar ud af de 18 mulige. Det skyldtes ikke mindst Steffens underfundige kompositioner, hvor der tilsyneladende var mange gode svar, som var lige ved og næsten, men alligevel kun én vej til skakmat ud fra den stillede opgave.

Tak til Steffen for opgaverne, og tak til børnene for godt engagement og fokus. Alt i alt et meget spændende og vellykket arrangement, som bestemt tåler gentagelse i årene fremover.

Se de 18 skakopgaver (pdf) og se facitlisten for opgaverne (pdf).
 

Fuldt hus i Valby Skakklub til afsluttende Junior Grand Prix
(Nyhed fra 15. marts 2023)

Med 74 deltagende børn og unge i sæsonens sjette og afsluttende Junior Grand Prix (JGP) var der fuldt hus søndag den 12. marts i Valby Skakklub. Det var her det hele skulle afgøres, og der var spænding til det sidste om fordeling af pokalerne efter det sindrige JGP-pointsystem.

I løbet af sæsonen har i alt 138 børn spillet med i JGP, som er arrangeret af Københavns Skak Union i samarbejde med de lokale skakklubber. Og til den store præmieuddeling i Valby var der medaljer til alle børn og pokaler til de fem bedst placerede i hver gruppe. Tillykke til vinderne:

Mestergruppen (34 deltagere)
1 Nykyfor Melnychenko, Ishøj Skakklub, 240 point
2 Anders Askjær Mikkelsen, Gentofte Skakklub, 234 point
3 Anirudh Nagaraja, Skakforeningen ØBRO, 230 point
4 Simon Regmi, Ishøj Skakklub, 194 point
5 Jacob Dam, Lyngby Virum Skakklub, 182 point

Basisgruppen (76 deltagere)
1-2 Cornelius Dyhrberg Breinholst, Amager Skakforening, 192 point
1-2 Solal Højlund Arnfred, Skak for sjov, 192 point
3 Tristan Lund Elnegaard, Gentofte Skakklub, 185 point
4 Lukas Ginsbo, Ishøj Skakklub, 160 point
5 Abdullah Rakha, Skak for sjov, 140 point

Begyndergruppen (28 deltagere)
1 Rishi Singh Kaushal, Ishøj Skakklub, 305 point
2 Albert Lund Petersen, Skak for sjov, 299 point
3 Albert Stevnhoved, Skak for sjov, 199 point
4 Holger Hjulmand, Gentofte Skakklub, 146 point
5 Julian Holten Seidelin, Skak for sjov, 138 point

Se den samlede stilling for JGP 2022-23 (pdf-fil).
 

Skak for sjov og Caissa vandt juniormesterskaber i holdskak
(Nyhed fra 5. marts 2023)

Københavnsmesterskabet for juniorhold blev afviklet lørdag den 4. marts i Ishøj. Der deltog i alt 20 4-mandshold fra Skak for Sjov (6 hold), Amager (5 hold), Ishøj (4 hold), Hvidovre (2 hold), Gentofte (1 hold), Caissa Gladsaxe (1 hold), Lyngby/Virum (1 hold). Der var fem hold i Mestergruppen og 15 hold i Basisgruppen.

Der var på forhånd forventet en hård kamp mellem Skak for sjov 1 og Amager 1 i Mestergruppen, men det viste sig hurtigt, at Skak for sjov var suveræne og vandt sikkert foran Amager. Disse to klubber vandt en klubpokal og 1.000 kr. i tilskud fra KSU, hvis de stiller op i pokalturneringen til pinse.

I Basisgruppen blev Caissa fra Gladsaxe en sikker vinder foran Ishøj 2 og "Kongerne" fra Skak for sjov.

Turneringen blev holdt i gode lokaler i Foreningshuset i Ishøj, og der skal lyde en stor tak til Ishøj Skakklub for arrangementet. Det er meningen, at KM for juniorhold skal afvikles hver år i foråret, og KSU’s juniorledere håber, at flere klubber med en juniorafdeling næste år vil bakke op om turneringen. I år manglede vi fx. Øbro, BMS, Nørrebro og Tåstrup.

 

Rekordmange til Juniorgrandprix
(Nyhed fra 7. november 2022)

Søndag den 6. november blev det første af seks Juniorgrandprixer (JGP) spillet i denne sæson. Med 65 børn og unge til start var der flere deltagere end nogensinde tidligere i et JGP. Og arrangørerne, Københavns Skak Union og Skak for sjov, måtte allirede sig med Nørrebro Skakklub, så to af grupperne kunne spille der.  Se resultaterne i de tre grupper (Mester, Basis og Begynder).

 

Diplomer til alle til københavnsmesterskaber i skak for ungdom 2022
(Nyhed fra 25. september 2022)

Lørdag den 24. september spillede 48 børn og unge med i det åbne Københavnsmesterskab for ungdom arrangeret af Københavns Skak Union og BMS (Ballerup Måløv Skakklub). Der var diplomer til alle efer flere timeres fight med fair play, og  i de enkelte aldersgrupper var der guld, sølv og bronze til følgende: 

U14 (13 deltagere - 7 runder)
1. Zakaria Maytham Fahmi (billedet), Skak for sjov, 7 point og københavnsmester
2. Simon Regmi, Ishøj Skakklub, 5½ point
3. Arun Singh Kaushal, Ishøj Skakklub,og Anton Randrup Christensen (ikke i klub), begge 4½ point

U12 (6 deltagere - 5 runder)
1. Diya Shekar, Nørrebro Skakklub og Skak for sjov,  4½ point og københavnsmester
2. Hayk Nahapetyan, Skakforeningen Odysseus, 3½ point
3. Johannes Smedegaard Nielsen, Amager Skakforening, og Felix Catalan, Ishøj Skakklub - begge 3 point

U10 (15 deltagere - 7 runder):
1. Kamal Yogasimman, Hillerød Skakklub, 6 point
2. Patrick Noumedem Hansen, Valby Skakklub, og Adrian Prohnitchi, Skak for sjov - begge 5½ point og københavnsmestre
3. Bastian Rønkjøb, Hvidovre Skakklub og Skak for sjov, 5 point

U08 (12 deltagere - 7 runder):
1. Anders Mikkelsen, Gentofte Skakklub,  6 point og københavnsmester
2. Saiddarshish Saravanan, Skak for sjov,  5½ point
3. Julian Bjerregaard Hagen, Næstved, og Solal Højlund Arnfred, Skak for sjov - begge 5 point

 

Sjællandsmestre for ungdom 2018
(Nyhed fra 3. juni 2018)

Lørdag 2. juni afgjorde 44 juniorer fra de tre hovedkredse på Sjælland, hvem der fremover kan kalde sig Sjællandsmester 2018.

De tre øverste aldersgrupper blev afviklet som en fælles gruppe, og her var Nicolai Kistrup(BMS) helt suveræn med maksimale 5 point. 2. pladsen tilfaldt Jacob Brendstrup Hansen(Tåstrup) mens Benedicte Kistrup(BMS) blev nr. 3.

I gruppe D(2005-06) vandt Køges Paulius Meskenas foran Silas Høyerup(Caissa) og Lukas Iskos(Nørrebro). Silas havde ellers chancen for at blive sjællandsmester i det indbyrdes parti mod Paulius i sidste runde, men det blev desværre kun remis.

I gruppe E(2007-08)  blev Noah Krug Wahlgreen(BMS) ny Sjællandsmester foran Laurits Bønsvig Wehding og Karl-Emil Elmer Nielsen-Refs begge fra Amager Skakforening. I gruppen var der 20 deltagere og med mange rigtig dygtige juniorer fra de 3 hovedkredse.

I gruppe F(årgang 2009 eller yngre) stod der Nørrebro på det meste. Sjællandsmester i gruppen blev Andreas Philip Cort Maleeva Hansen med maksimumpoint, foran Tunav Chand Penki og Elin Wu. Alle 3 fra Nørrebro Skakklub. Nørrebro Skakklub havde ialt 10 juniorer afsted til Sjællandsmesterskabet og specielt blandt de yngste deltagere var de helt suveræne.

Resultater fra turneringen findes på: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=25006