BMS Skak
Tapeten, Magleparken 5
2750 Ballerup

BMS Skak på Facebook 

Dansk Skak Union 
Kbh. Skak Union 
Dansk Skaksalg 

Klubaften:
Tirsdag kl. 19.00 - 24.00
Juniortræning:
Mandag kl. 17.00 - 18.30

 Klubkalender  Nyhedsarkiv  BMS Skak på Facebook  Kbh Skak Union  Dansk Skak Union

 

BMS Skak - Nyheder 

Generalforsamling 28/1 202014. Januar 2020
Godt nytår 20202. Januar 2020
KM 20198. December 2019
Fischer-Random Mesterskabet 201927. November 2019
Lynmesterskabet 20196. November 2019
Holdturneringen i gang1. November 2019
Nu begynder juniortræningen18. August 2019
Sommerferieskak 20196. Juli 2019
CCC 201922. Maj 2019
Skak i Absalon Kirke12. Maj 2019

14. Januar 2020
Bestyrelsen

Generalforsamling 28/1 2020

Indkaldelse til generalforsamling tirsdag den 28/1 kl. 19.30 i det nye klublokale, som vi har sammen med Dart.

Dagsorden til generalforsamlingen i BMS Skak er:

1. Valg af dirigent
2. Valg af referent
3. Bestyrelsens beretning
4. Indkomne forslag
5. Regnskab
6. Budget
7. Valg af bestyrelse og revisorer
    På valg til bestyrelsen er: Torben Vang-Larsen, Michael Andersen og Tom Krog Nielsen

Dagsorden til generalforsamlingen i BMS Skak Støtteforening er:

1. Valg af dirigent
2. Valg af referent
3. Indkomne forslag
4. Regnskab
5. Valg af bestyrelse og revisorer

På valg til bestyrelsen er Torben Vang-Larsen

Mvh.
Bestyrelsen

 

2. Januar 2020
Bestyrelsen

Godt Nytår 2020

BMS Skak ønsker alle medlemmer, sponsorer og venner af klubben samt læserne af disse sider et godt og lykkeligt 2020, og takker samtidig for al den støtte og opbakning, som klubben har fået i det gamle år. Her nedenfor et hurtigt overblik over årets første vigtige skakbegivenheder for BMS Skak's medlemmer - se også klubkalenderen (link ovenfor)!

BMS Mesterskabet 2019 spilles igen i år som koordineret EMT, og 1. runde spilles tirsdag d. 18. februar. Invitationen kan ses via links i spalten til venstre, og online-tilmelding er åben. I øverste gruppe spilles der om klubmesterskabet 2020.

Vi skal også nævne at BMS Skak har besluttet at klubbens internationale turnering "Copenhagen Chess Challeng" ikke videreføres. Klubben vil i stedet forsøge at arrangere en lukket GM- og IM-gruppe - formentlig på samme tidstermin som CCC, dvs. i Bededagsugen.

Her ved årsskiftet er vi i fuld gang med sæsonens holdkampe, hvor BMS Skak er med både med 2 hold i divisionsturneringen og med flere hold i KSU's holdturnering. Og selvom vores to divisionshold har det lidt hårdt her ved midtvejsstatus, så er det glædeligt at så mange af klubbens talentfulde unge spillere har fået deres debut på divisionsholdene!

På juniorsiden har vi både Junior Holdturneringen og KSU's Junior Grandprix'er, samt selvfølgelig vores ugentlige juniortræning mandag.

BMS Skak har også en side på Facebook - se link øverst i venstre kolonne.

 

8. December 2019
Sigfred Haubro

Martin Haubro vinder KM 2019

6 spillere havde kvalificeret sig til KM 2019 finalen, af dem var de 4 fra BMS Skak. Mikkel Manosri Jacobsen, Martin Haubro, Casper Liu, Tobias Rostgård derudover havde Aref Vasli fra Brønshøj og Viktor Haarmark Nielsen, ØBRO kvalificeret sig.. Tobias trak sig dog og hans plads gik så til Søren Bech Hansen, ØBRO. Løfbergs Forlag havde sponsoreret 1 præmien på 3.000,- kr. I KM 2019 blev der gået til sagen, kampene blev spillet ud og der var få remisser. Martin scorede flotte 4½ af 5 og vandt KM titlen og 44 danske ratingpoint så tallet nu er 2384. Casper scorede 2½ point og vandt 20 danske ratingpoint så tallet nu er 2178. Mikkel havde ikke en heldig turnering for selvom han kæmpede godt og også spillede godt blev scoren et ½ point, hvilket ikke var fortjent. Tabel til turneringen. Partier fra turneringen.

 

27. November 2019
Tom Krog Nielsen

Fischer-Random Mesterskabet 2019

Otte BMS-skakspillere havde en kølig novemberaften, den 26/11, overvundet urmenneskets naturlige instinkt til at blive hjemme i de trygge varme stuer og fundet vej til skakklubbens lokaler, hvor de så til gengæld for hjemmets trygge arne, kunne møde hinanden med hjertevarme! Dog ikke varmere end at der ikke blev foræret noget væk på skakbrættet, når kampene udkæmpedes. I udgangsstillingen og undervejs var der ofte meget mærkelige stillinger, som helt sikkert ikke blev spillet lige kønt af kombattanterne, men når røgen havde lagt sig og stillingerne blev afklaret, var det alligevel oftest de stærkeste spillere som sikrede sig pointene! Derfor var det ikke overraskende, at Michael Vesterli, Sigfred Haubro, Thomas Bach og Tom Skovgaard kvalificerede sig til semifinalerne. Her elimineredes Thomas af Sigfred og Michael af Tom. Tom og Sigfred mødtes i en spændende finale, hvor Sigfred vandt det første parti og Tom fik - trods et pres mod Sigfred i det andet parti - ikke mere end remis i det andet parti. Hermed blev Sigfred mester i disciplinen 2019. En fortjent sejr i et stærkt felt.

 

6. November 2019
Tom Krog Nielsen

Lynmesterskabet 2019

Remember, remember the Fifth of November! Nu huskes aftenen ikke længere kun som Guy Fawkes Night men også som den aften i 2019, hvor de lynhurtige BMS'ere kæmpede om årets lynmesterskab! Det blev en drabelig affære, hvor der i en alle mod alle turnering i første omgang blev kæmpet om de 4 semifinalepladser. Martin Haubro og hans far Sigfred kom sammen med Tom Skovgaard ubesværet til semifinalen - Martin med maksimumpoint! Den sidste semifinaleplads skulle findes ved omspil mellem Jørgen Christensen, Otto Larsen og undertegnede (Tom Krog Nielsen). Her lykkedes det undertegnede at vinde de to partier, så jeg kunne booke en plads til semifinalen mod Martin. Her måtte jeg dog erkende Martins overlegenhed, selv om det da lykkedes mig at få ham til at tænke lidt! Sigfred og Tom Skovgaard spillede 2 drabelige remiser inden Sigfred i det tredje parti kunne hjemtage en sejr. I finalen var der dog ingen tvivl om, at sønnike Martin bare var bedst på dagen og kørte sejren sikkert hjem. Til lykke til Martin med sejren på en sjov og alternativ Bonfire Night!

Herunder ses et udsnit af spillerne til lynmesterskabet.

 

1. November 2019
Tom Krog Nielsen

Holdturneringen i gang

Nu er holdturneringen i gang og inden for den sidste uge har både andet-, tredje-, og fjerdeholdet været i aktion. Andetholdet lagde ud i søndags og fik en ordentlig øretæve mod det stærke hold Caïssa; 7-1  var resultatet, hvilket var en del under den forventede score på 2,9 point. Sigfred og Jacob spillede remis og det var den eneste trøst på en dag, hvor flere lovende stillinger blev sat over styr. Fjerdeholdet var i aktion tirsdag og her blev det til en sejr på 3-1 over Hvidovre 3. Gert og Jørgen Holst sørgede for gevinsterne. Den forventede score var 3,24, så man kan ikke sige, at resultatet var overraskende. Torsdag var tredjeholdet i aktion mod Valby 1. Her blev det til et nederlag på 5-3, hvilket var et godkendt resultat, da den forventede score var 2,9. Henrik Rasmussen blev dagens mand, da han sørgede for holdets eneste sejr.

Herunder ser man andetholdet i aktion mod Caïssa.

 

Og her er 3. holdet i kamp imod Valby.

 

18. August 2019
Tom Krog Nielsen

Nu begynder juniortræningen

Så er vi klar til en ny sæson. Den 19. august klokken 17 åbner vi igen for juniortræningen på Tapeten. Der er mange af BMS Skaks juniorer, der har været aktive i sommerferien, så der har jo ikke været stille på skakområdet denne sommer, men vi glæder os til atter at slå dørene op til en ny sæson fuld af spændende skakundervisning. Derudover skal vi spille en hulens masse skak i den kommende sæson og grine og græde med nye og gamle skakvenner over gode og dårlige træk og sammen udvikle os til bedre skakspillere.

 

6. Juli 2019
Tom Krog Nielsen

Sommerferieskak 2019

To af de glade deltagere til årets sommerferieskak

Den tradtionsrige sommerferieskak, som i forskellige afskygninger har været afholdt på Tapeten i over 30 år - 1987 var det første år - foregik i år fra 1.-3 juli. Jeg har været med alle årene, men sjældent er der set så stor interesse for skakken blandt kommunens børn. 27 børn havde meldt sig, så det krævede en del assistance fra klubbens medlemmer at få skabt de bedste rammer for skakken. Den faste stab var Heidi og undertegnede, og Signe, Mikkel, Bo og Martin tog hver en dag ud af kalenderen og sammen sørgede vi for, at dagene blev en succes! Dagene begyndte med lidt fælles undervisning og historielæsning af Birgers Bommerter og derefter delte vi os ud i mindre grupper, hvor vi trænede matsætning og kombinationer mv. Derudover blev der spillet en hulens masse skak og flere af deltagerne gav udtryk for, at de ville begynde til skak efter sommerferien.

 

22. Maj 2019
Tom Skovgaard

CCC 2019

BMS Skak's internationale skakturnering "CCC 2019" sluttede søndag med sejr til den dansk/burgarske stormester Boris Chatalbashev i et felt med 6 stormestre og 60 deltagere fra 12 nationer. Det var den 15. "Copenhagen Chess Challenge", som traditionen tro blev afviklet i Bededagsugen.

7 BMS-spillere deltog: IM Martin Haubro, FM Mikkel Manosri Jacobsen, Casper Liu, Sigfred Haubro, Kim N. Andersen, Noah Wahlgreen og William Pihl, og alle leverede gode partier og habile resultater. Bedst placerede BMS spiller blev Martin Haubro på en delt 4. plads med 6 point.

BMS Skak takker alle deltagere, hjælpere og organisatorer samt sponsorerne Dansk Skak Union, Københavns Skak Union og Dansk Skak Unions Støtteforening.

Nyd fællesfotoet fra turneringen her - og se alle resultater og alle partier samt masser af fotos på turneringens hjemmeside her: www.copenhagenchesschallenge.dk.

 

12. Maj 2019
Carsten Hejberg & Tom Krog Nielsen

Skak i Absalon Kirke

Søndag d. 12. maj blev der kæmpet i det tidligere Absalon Kirke om to pladser til simultanbegivenheden mod Magnus Carlsen i Cirkusbygningen den 22. maj. Lennart Lajboschitz, der nu ejer den tidligere kirke, bød velkommen til hurtigskakturneringen. Der var mødt cirka 120 spillere op, og man spillede med et cup-system, hvor rocker-reglerne "vind eller forsvind" gjorde det til en ubarmhjertig begivenhed. Som udgangspunkt fik man 15 minutter hver til partiet, men blev resultatet lige, skulle den videre færd i turneringen afgøres med et armageddon-parti, hvor hvid havde 6 minutter med krav om gevinst mod 5 minutter til sort, der kunne nøjes med remis for at gå videre. Kun i første runde skulle der spilles to partier med 15 minutter mod den samme modstander med hver sin farve. I de øvrige runder blev der trukket lod om farven og så var det ellers bare med at håbe på en heldig lodtrækning, for der var ingen seedning overhovedet til turneringen. De spillere der var fra BMS Skak, dvs. Jeppe Falkesgaard, Lukas Iskos, Casper Liu, Mikkel Andreassen, Tom Krog Nielsen og Carsten Hejberg klarede sig ok. Alle kom videre fra den indledende runde men i runde 2 og særligt runde 3 røg de fleste. Carsten havde en fin skakdag og formåede at spille sig blandt de sidste 8 deltagere i turneringen. Desværre blev det ikke til en semifinale i denne omgang, da Martin Lee Lauritzen satte en stopper for Carsten, som han havde gjort det mod Casper Liu i runden før. Kim Nyvang var i øvrigt en god turneringsleder sammen med det øvrige lederteam, så det var en festlig dag for mange BMS'ere. Det var Martin Lee Lauritzen og Viktor Haarmark Nielsen, der vandt retten til simultanskak mod verdensmesteren den 22. maj.